Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Deutsche Bank vult stroppenpot verder aan

Deutsche Bank vult stroppenpot verder aan

BERLIJN (AFN) - Deutsche Bank heeft in het tweede kwartaal 761 miljoen euro apart gezet om verliezen op slechte leningen op te vangen. Dat is de grootste voorziening in elf jaar, maar iets minder dan de bank in juni had aangekondigd. De resultaten van het financiële concern werden geholpen door de handelswoede van beleggers in de afgelopen maanden, vooral in obligaties.

De bank had in het tweede kwartaal voor 6,3 miljard euro aan baten. Dat was 1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Deutsche Bank gaf echter minder uit aan bijvoorbeeld bonussen, salaris en algemene kosten en er waren ook geen grote afschrijvingen zoals vorig jaar, waardoor er nu een winst van 61 miljoen euro de boeken inging. In het tweede kwartaal van 2019 was er nog een verlies van 3,2 miljard euro.

Deutsche Bank zegt verder dat de reorganisatie volledig op schema ligt. Topman Christian Sewing liet weten dat de bank "al zijn doelen" nog kan behalen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Deutsche Bank
DEUTSCHE BANK AG NA O.N.

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
 1. Henri Nostradamus 29 juli 2020 13:27
  Barclays stop 1,5 miljard in de stroppenpot en DB slechts de helft terwijl die bank een factor groter is dan Barclays. Vreemd. Lijkt er op dat DB relatief weinig opzij zet nu om toch maar een positief resultaat (61 milj) er uit te persen. Creatieve boekhouders zijn in deze tijd erg in trek bij de banken. De afrekening komt nog wel - ik neem aan dat de beleggers deze cijfers met een flinke korrel zout nemen. Koers is in ieder geval al aan het dalen. DB heeft volgens verschillende meetmethodes een negatief EV en de koers zou dus eigenlijk nul moeten zijn. Is een potentiële kandidaat om kopje onder te gaan als de tegenwind wat groter wordt (de derivatenportefeuille gaat hen de das om doen). Hou mijn nu zeer winstgevende short nog aan totdat de koers de bodem weer raakt (4,87).

  HN
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Deutsche Bank 23 mrt
  9,336
  -3,18% -0,307
 2. 8,960
  -5,70% -0,542

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links