Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Renault, Nissan en Mitsubishi komen met nieuwe strategie

PARIJS/TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Frans-Japanse auto-alliantie van Renault, Nissan Motor en Mitsubishi Motors gaat dieper in de kosten snijden en de samenwerking verder uitbreiden om zo beter de crisis in de auto-industrie door het coronavirus tegen te gaan. Dat werd gemeld in een nieuw strategisch plan van de bedrijven.

Het gaat bijvoorbeeld om meer gebruik van onderlinge onderdelen en gezamenlijke inkoop om kosten te drukken. Daarnaast wordt meer ingezet op elektrisch en autonoom rijden. Daarbij gaat Nissan zich specifiek richten op zelfrijdende auto's, neemt Renault het voortouw bij elektrisch aangedreven voertuigen en komt de focus bij Mitsubishi op plug-in hybrides te liggen.

Ook geografisch gaan de autobedrijven meer gefocust te werk. Daarbij richt Renault zich vooral op Europa, Rusland, Zuid-Amerika en Noord-Afrika, gaat Nissan voor de markten in China, Noord-Amerika en Japan en houdt Mitsubishi met name de blik op Zuidoost-Azië, waar het merk al een sterke positie heeft.

Banenverlies

De drie autobouwers zijn hard geraakt door de coronacrisis omdat fabrieken stil werden gelegd en de verkopen kelderden. Er dreigt omvangrijk banenverlies bij de bedrijven. Renault heeft om miljardenhulp gevraagd bij de Franse overheid, die een grote aandeelhouder van het bedrijf is. Naar verwachting komt Renault vrijdag met plannen om kosten te besparen, waarbij fabrieken kunnen sluiten en banen verloren gaan.

Nissan zou wereldwijd ruim 20.000 banen willen schrappen, net als zijn dochtermerk Datsun. Daarnaast wordt volgens bronnen een fabriek Indonesië gesloten en wordt het mes gezet in de uitgaven aan marketing en onderzoek bij Nissan.

Lees over dit aandeel ook

  1. 21 mrt ACEA: Europese autoverkoop verder omhoog
  2. 05 feb Elkann: "Stellantis niet op zoek naar fusie"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Renault

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. kenner66 27 mei 2020 15:59
    Was al voor de corona bekend dat deze alliantie moest reorganiseren dus ook hier wordt weer handig gebruik gemaakt van het fenomeen corona. Bonden hebben het nakijken en hebben niets in te brengen door deze omstandigheden en maar goed ook want die houden al jaren de rem op het reorganiseren van zuid Europa.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links