Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street met winst de dag uit

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met winst gesloten. Wall Street stond de hele dag in het groen omdat meevallende cijfers over de Chinese export voor optimisme zorgden en de zorgen over de economische schade door de coronacrisis naar de achtergrond verdreven. De wekelijkse cijfers over aanvragen voor een werkloosheidsverklaring in de Verenigde Staten vielen wel hoger uit dan verwacht. Beleggers verwekten bovendien er de nodige bedrijfsresultaten.

De Dow-Jonesindex sloot 0,9 procent in de plus op 23.875,89 punten. De breed samengestelde S&P 500 dikte 1,2 procent aan tot 2881,19 punten en techbeurs Nasdaq steeg 1,4 procent, tot 8979,66 punten.

De Chinese overheid maakte bekend dat de export in april is gestegen, terwijl door economen op een daling was gerekend. Dat biedt hoop aan beleggers dat de wereldeconomie relatief snel kan herstellen van de impact van het coronavirus, ook nu steeds meer landen de beperkende maatregelen aan het versoepelen zijn.

Uitkeringsaanvragen

De nieuwe uitkeringsaanvragen in de VS kwamen vorige week uit op bijna 3,2 miljoen tegen ruim 3,8 miljoen een week eerder. Inmiddels hebben de afgelopen weken al circa 30 miljoen Amerikanen een uitkering aangevraagd. Door de crisis zijn bedrijven massaal gesloten en wordt veel personeel ontslagen.

Ook diverse bedrijven openden de boeken. Zo werden betalingsdienstverlener PayPal (plus 14 procent) en taxi-app Lyft (plus 21,7 procent) flink hoger gezet, dankzij meevallende kwartaalberichten en vooruitzichten. Aanbieder van fitnessapparatuur en -training Peloton Interactive (plus 16 procent) wist ook te profiteren van de lockdownmaatregelen door meer gebruikers aan zich te binden.

Hilton

Hotelketen Hilton Worldwide (plus 1,6 procent), maaltijdbezorger Grubhub (min 11,7 procent) en oliebedrijf Apache (plus 2,3 procent) kwamen ook met resultaten.

Automakers General Motors, Ford en Fiat Chrysler stonden verder in de belangstelling nadat de gouverneur van de staat Michigan besloot dat fabrieken weer open mogen. De autobouwers kregen er tot 2,5 procent bij.

De euro was 1,0830 dollar waard tegen 1,0793 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 3,1 procent goedkoper op 23,24 euro. Brentolie kostte 1,9 procent minder op 29,16 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links