Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techreus IBM voelt coronacrisis in resultaten

Techreus IBM voelt coronacrisis in resultaten

ARMONK (AFN/RTR) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM is afgelopen kwartaal verder gegroeid met zijn clouddivisie. Onder druk van de coronacrisis gingen de resultaten over de gehele linie evenwel omlaag. Ook heeft de onderneming haar financiële prognose voor heel 2020 ingetrokken vanwege de grote onzekerheid in de markt.

International Business Machines, zoals IBM voluit heet, zag de opbrengsten bij de cloudtak met 19 procent aandikken tot 5,4 miljard dollar. Het onderdeel wordt door kenners als cruciaal gezien voor de onderneming. Het bedrijf probeert al enkele jaren om zijn positie op de cloudmarkt te verstevigen. Zo werd vorig jaar nog softwarebedrijf Red Hat ingelijfd. Met die deal was 34 miljard dollar gemoeid.

IBM als geheel zette in de verslagperiode evenwel een omzetkrimp van 3,4 procent in de boeken, tot 17,6 miljard dollar. De winst zakte tot 1,2 miljard dollar, van 1,6 miljard dollar een jaar terug. Het bedrijf heeft er duidelijk last van dat veel organisaties grote IT-investeringen momenteel liever uitstellen. IBM is het eerste grote Amerikaanse techbedrijf dat een kijkje in de boeken gaf over het afgelopen kwartaal.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. henrico26 21 april 2020 08:06
    Zo slecht gaat het dus nog niet. Echt ontzettend belachelijk en ook asociaal van IBM Nederland dat men leveranciers onder druk zet en probeert een tariefsverlaging van 25% af te dwingen. Ze maken hiermee misbruik van hun machtspositie om zo makkelijk, hun resultaten op te poetsen voor de aandeelhouders, dat is ook weer typisch voor een Amerikaans bedrijf.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links