Van beleggers
voor beleggers
desktop iconOne Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

'Wall Street gaat opnieuw flink omhoog'

'Wall Street gaat opnieuw flink omhoog'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan dinsdag waarschijnlijk flink hoger openen, waarmee zou worden voortgeborduurd op de sterke koerswinsten van een dag eerder. Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie biedt steun aan het sentiment onder beleggers op Wall Street. Verder veerden de olieprijzen op.

De hoofdgraadmeters in New York toonden maandag plussen tot wel 7,7 procent. In enkele zwaar getroffen landen lijkt het aantal besmettingsgevallen een daling in te zetten. In China is sinds januari voor het eerst niemand overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De Europese epicentra, Spanje en Italië, laten zien dat de verspreiding van het longvirus vertraagt.

Op economisch gebied werd gemeld dat het vertrouwen van kleine ondernemers in de Verenigde Staten is gekelderd door de coronacrisis. Volgens brancheorganisatie National Federation of Independent Business (NFIB) daalde de vertrouwensindex in maart in het sterkste tempo ooit gemeten.

Olieprijzen

De olieprijzen namen toe door de hoop dat Rusland en Saudi-Arabië later deze week een wapenstilstand kunnen sluiten in hun prijzenoorlog en de productie gaan verlagen. Oliefondsen lijken te profiteren.

Olie- en gasconcern ExxonMobil gaf aan het mes te zetten in zijn investeringen door de gedaalde olieprijzen. De investeringen dalen met een derde naar 23 miljard dollar, het niveau van vier jaar terug. Oliedienstverlener Halliburton liet weten dat het salaris van het topmanagement wordt verlaagd en dat banen worden geschrapt.

Kraft Heinz

Levensmiddelenproducent Kraft Heinz heeft zijn verkopen de laatste tijd stevig opgevoerd dankzij de coronacrisis. Het bedrijf denkt flink te profiteren van het massale gehamster vanwege de coranapandemie.

Huizenbouwer DR Horton trekt vanwege de coronacrisis zijn verwachtingen voor dit jaar in en merkt dat de orders voor nieuwe woningen afnemen. De in New York genoteerde Nederlandse chipmaker NXP Semiconductors meldde dat de negatieve impact van de crisis sterker is dan eerder gedacht en dat de omzet in het eerste kwartaal is gedaald.

De Dow-Jonesindex sloot maandag 7,7 procent hoger op 22.679,99 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 7 procent vooruit tot 2663,68 punten en techbeurs Nasdaq won 7,3 procent tot 7913,24 punten.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 4 Goldfish1080 7 april 2020 15:07
  quote:

  Jopie1962 schreef op 7 april 2020 15:04:


  "Het optimisme over een mogelijke afvlakking van de coronapandemie biedt steun aan het sentiment onder beleggers op Wall Street. "

  Zolang ze onder de 500.000 doden blijven, valt het ze alleszins mee !!


  Heel cru maar doden hebben beperkt effect op beurs in long run
 2. JaccoW 7 april 2020 15:44
  quote:

  Jopie1962 schreef op 7 april 2020 15:26:


  Wall Street is als een bal die al te lang onder water is geduwd. Reken maar dat die in je gezicht gaat knallen zo dadelijk ...


  Wall Street is als een bal die al "te lang in de ruimte is geweest". Reken maar dat die in je gezicht gaat knallen zo dadelijk ...
 3. Martin K. 7 april 2020 17:16
  Heel simpel te verklaren.....het PPT (Plunge Protection Team)koopt massaal aandelen om de beurs op te krikken.

  Ja, alles om Trump herverkozen te krijgen. Vroeger zou dit ondenkbaar zijn, bedrog of manipulatie en strafbaar. Tegenwoordig neemt men het niet zo nauw.
  In theorie kan de beurs nog veel hoger, ongeacht slecht nieuws, gewoon draaien met die geldpers en daarmee alles kopen wat los en vastzit......een simpele wereld met gelukkige burgers.
 4. forum rang 4 Goldfish1080 7 april 2020 17:16
  quote:

  keljans 123 schreef op 7 april 2020 17:02:


  duizenden doden per week, ijzingwekkend aantal werkelozen. geen probleem, beurs gaat gewoon vlot omhoog. raar land


  beurs loopt vooruit. Verwachtingen zijn beter dan de gemmidelde belegger vorige week dacht. Is 1.5% stijging echt zo gek?
 5. mbrand85 7 april 2020 18:04
  quote:

  Martin K. schreef op 7 april 2020 17:16:


  Heel simpel te verklaren.....het PPT (Plunge Protection Team)koopt massaal aandelen om de beurs op te krikken.

  Ja, alles om Trump herverkozen te krijgen. Vroeger zou dit ondenkbaar zijn, bedrog of manipulatie en strafbaar. Tegenwoordig neemt men het niet zo nauw.
  In theorie kan de beurs nog veel hoger, ongeacht slecht nieuws, gewoon draaien met die geldpers en daarmee alles kopen wat los en vastzit......een simpele wereld met gelukkige burgers.


  Het handige aan deze crisis voor de VS is dat de FED dan wel triljarden bijdrukt, maar allerlei opkomende economieën willen ineens dollars inslaan voordat ze geen wereldhandel meer kunnen bedrijven. Blijft alles toch nog lekker in evenwicht.
  Behalve dan voor ons eurokneuzen, wij verliezen terrein op de dollar.
28 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

NY-DJ-Industrial Avg 0,00 nov '18
0,00
0,00%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links