Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street herstelt wat van dramatisch koersverlies

Wall Street herstelt wat van dramatisch koersverlies

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag hoger geopend, na de zwaarste koersverliezen sinds de grote beurscrash van 1987 op maandag. Beleggers op Wall Street blijven in de ban van het nieuwe coronavirus en de maatregelen van overheden om de crisis te lijf te gaan.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,4 procent hoger op 20.276 punten. De brede S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2405 punten en de technologiebeurs Nasdaq won 0,8 procent tot 6964 punten. Maandag kelderden de graadmeters in New York tot bijna 13 procent. Een nieuwe onverwachte renteverlaging door de Federal Reserve kon de negatieve stemming niet keren.

Handelaren kijken uit naar overheidsmaatregelen. President Donald Trump zou 850 miljard dollar willen uittrekken om de schade van het virus voor de Amerikaanse economie te verzachten, onder meer via belastingmaatregelen.

De hard getroffen financiële sector veerde wat op. Grote banken als Wells Fargo, Bank of America, Goldman Sachs en JPMorgan Chase hebben aangekondigd dat ze bij de Fed zullen aankloppen voor een soort noodleningen. Daarmee zouden ze andere financiële bedrijven willen aansporen hetzelfde te doen om eventuele liquiditeitsproblemen voor te zijn. De koersen stegen tot 0,6 procent.

Luchtvaart

De luchtvaart verloor wederom. Vliegtuigbouwer Boeing vraagt het Witte Huis en het Congres om steun voor de gehele Amerikaanse luchtvaartsector om de coronacrisis te overleven. Boeing verloor 3,6 procent. Luchtvaartmaatschappijen als American Airlines en Delta Air Lines gingen tot tot 2,1 procent omlaag. Handel in United Airlines werd stilgelegd wegens te grote volatiliteit.

Biotechnoloog Regeneron Therapeutics kwam met een positieve update over een experimenteel middel tegen het virus en sprong 12 procent omhoog.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pavlov44 17 maart 2020 15:24
    Voor mij is het verschil tussen een correctie en een beurscrash of er wel of geen capitulatie is. Tot op heden is er alleen nog een correctie. Er is absoluut nog geen totale paniek. Dat klinkt gek bij deze hoge dalingen maar mensen die 2002 en 2008 hebben meegemaakt die weten dat het sentiment nog altijd niet is zoals toen. Er staat nog een heleboel slecht nieuws te wachten, waarvan we inmiddels weten dat het komt, maar toch gaat het angstaanjagend zijn. Daarnaast is het risico reeel dat er op gegeven ogenblik een bedrijf omvalt ergens (meest waarschijnlijk een prominente private airline). Dat soort dingen zouden een capitulatiefase kunnen inluiden. Die komt altijd na een paar dagen of zelfs weken van relatieve rust.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links