Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handel aandelen Esperite wordt weer hervat

AMSTERDAM (AFN) - De handel in het aandeel van stamcelbedrijf Esperite wordt weer hervat. Dat meldde de Autoriteit Financiële Markten (AFM), wijzend op een verklaring van de in Amsterdam genoteerde onderneming. De handel in het aandeel werd op 7 februari opgeschort na berichten over het vermeende verlies van navelstrengbloedmonsters bij transporten uit België en Zwitserland naar Polen.

Esperite bevestigt dat Zwitserse autoriteiten een voorlopig strafonderzoek heeft ingesteld naar de oud-directeur Frédéric Amar van voormalig dochteronderneming CryoSave vanwege de kwestie. De onderneming zei eerder verrast te zijn dat geen van de twee betrokken bedrijven, PBKM Famicord en Myrisoph CSG-Bio, contact met Esperite opnam om deze kwestie te bespreken.

Esperite had hen kunnen helpen met voorlichting over het gebruik van de database, de vereiste procedures en de traceerbaarheid van de monsters. Daarmee had chaos in de communicatie voorkomen kunnen worden, aldus Esperite.

Volgens Esperite wordt Amar nu in staat gesteld zich te verdedigen. Daarbij zou bewezen moeten kunnen worden dat Esperite, CryoSave en Amar zich altijd aan de regels hebben gehouden en daarbij altijd transparant zijn geweest. De onderneming verwacht daarom een positieve uitkomst van het proces.

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Bobojacq 24 april 2020 20:24
  Wat een omzet vandaag 6.181.441 .. wat is er aan de hand.. en wie wil ze nu zo graag..Hebben ze daar nu wat gevonden tegen corona..????
  Bij zoveel belangstelling in Esperite is het leven er toch nog zeker lang niet uit.
  Mijn vraag is eigenlijk...is er al een corona patient die behandelt is met stoffen uit zijn eigen navelstreng..want daarvoor zat ik in Esperite..
  Mensen genezen met volwassen stamcellen verkregen uit het bloed van navelstrengen...
 2. Bobojacq 24 april 2020 20:53
  Nog een reactie iedereen die hier in geloofd..!!!...Esperite is de grootste stamcellenbank van Europa. Het concern is gespecialiseerd in het isoleren, het inzamelen en het conserveren van volwassen stamcellen verkregen uit het bloed van navelstrengen en navelweefsel...dat is heel veel tijd nodig en dan word Esperite een boete op gelegd door de AFM...die dacht ik voor ons op moest komen..??..een boete waardoor Esperite het nog moeilijker krijgt..
  en failliet kan gaan...AFM daar zijn wij beleggers NIET blij meee...
 3. forum rang 8 ff_relativeren 24 april 2020 21:07
  Fantast !

  Esperite is een lege huls, zonder bedrijfs-activiteiten.
  De stamcellenbank is verkocht en achteraf is er onenigheid over de administratie.

  Esperite heeft geen activiteiten meer en geen omzet meer.
  Esperite is failliet verklaard, en de CEO probeert nog in beroep te gaan.

  De schuldeiser -en faillissementsaanvrager- is hun juridisch-economisch adviseur.
  Er lopen onderzoeken over fraude bij Esperite. De CEO heeft zelfs in voorarrest gezeten.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links