Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stamcelbedrijf Esperite failliet verklaard

Stamcelbedrijf Esperite failliet verklaard

AMSTERDAM (AFN) - Stamcelbedrijf Esperite is failliet verklaard. Het bankroet is uitgesproken door de rechtbank Gelderland. De handel in het aandeel Esperite werd woensdag voor de tweede keer in korte tijd stilgelegd op last van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

De door de rechtbank aangestelde curator heeft nog geen contact kunnen leggen met topman Frédéric Amar van Esperite. Hij weet daarom nog niet of het bedrijf in beroep wil gaan tegen het faillissement.

Ook beursuitbater Euronext bekijkt wat er gaat gebeuren met de notering van Esperite. Een woordvoerder benadrukt dat de AFM beslist over hervatting van de handel. "Wat ons betreft zijn er twee mogelijkheden: of de notering Esperite wordt op zeker moment beëindigd of we sturen de stukken naar de 'recovery box'." Die 'recovery box' is een plek waar bedrijven die in financiële problemen zitten terechtkomen in afwachting van een uitkomst van dat proces.

Esperite maakte begin deze maand bekend afscheid te willen nemen van al zijn operationele activiteiten. Het bedrijf zei door te willen als investeerder op gebied van gezondheidszorg en daaraan verwante technologieën.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Esperite

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 oktober 2019 12:04
  Esperite failliet verklaard
  10-10-2019 11:34 - Doek valt voor stamcelbedrijf.

  (ABM FN-Dow Jones) Esperite is dinsdag failliet verklaard door de rechtbank Gelderland. Dat blijkt uit een melding in het centraal insolventieregister.

  De handel in het aandeel werd woensdagmiddag reeds stilgelegd in afwachting van een persbericht.

  Het bedrijf was verlieslatend, door dalende inkomsten uit de stamcelbank. Bij de laatste halfjaarcijfers leidde het verlies tot een negatief eigen vermogen van 3 miljoen euro.

  Eind september werd de handel in het aandeel al geschorst, waarna het bedrijf op 1 oktober liet weten de liquidatie van zijn stamcelactiviteiten en stamcelbank CryoSave te aanvaarden.

  Esperite wilde zonder deze activiteiten verder gaan als investeringsmaatschappij, maar dat bleek niet meer haalbaar.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links