Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Plussen voor hoofdindex Amsterdam

Plussen voor hoofdindex Amsterdam

AMSTERDAM (AFN) - De hoofdindex in Amsterdam stond maandagmiddag op kleine winst. Beleggers schudden de reeks van tegenvallende macro-economische cijfers van afgelopen week van zich af en keken met een hernieuwde hoop naar de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die deze week worden hervat. Ook volgen marktpartijen de ontwikkelingen rondom brexit-onderhandelingen op de voet.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de opening van Wall Street 0,7 procent hoger op 568,74 punten. De MidKap steeg met 1 procent tot 819,37 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,4 procent.

De Chinese toponderhandelaar en vicepremier Liu He reist binnenkort naar Washington om over handel te praten. Volgens persbureau Bloomberg zou hij echter geen afspraken willen maken over hervorming van het Chinese industriële beleid of het aanpakken van Chinese staatsbedrijven.

Vopak

In Brussel onderhandelde de Britse brexitgezant David Frost met EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier. De hoop is dat Frost duidelijk maakt hoever de Britten willen gaan bij het aanpassen van de vorige week gepresenteerde voorstellen over een brexitdeal. Een woordvoerster van de Europese Commissie benadrukte dat het besef doordringt dat er "een werkbare oplossing nodig is".

Tankopslagbedrijf Vopak voerde de stijgers bij de hoofdfondsen op het Damrak aan met een winst van 1,7 procent. Grootste verliezer was maaltijdbesteldienst Takeaway die 0,8 procent zakte. In de MidKap ging luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan de kop met een winst van 4,1 procent. Beursintermediair Flow Traders was de hekkensluiter met een min van 1,5 procent.

Olie

In Brussel kreeg Ter Beke de tweede dag op rij rake klappen en speelde 11 procent kwijt. Het Belgische vleesverwerkende bedrijf stelde zijn winstprognose neerwaarts bij vanwege de listeriabesmetting bij de Nederlandse dochter Offerman. Vrijdag werd de handel in het aandeel stilgelegd na een koersval van bijna 9 procent.

Osram Licht was een opvallende daler in Frankfurt met een verlies van bijna 4 procent. Het bod van sensormaker AMS (min 1,6 procent) op de Duitse verlichtingsproducent trok niet genoeg aandeelhouders over de streep. De Britse HSBC stond daarnaast 0,6 procent in de plus na de aankondiging van zo'n 10.000 ontslagen.

De euro was 1,0994 dollar waard, tegen 1,0975 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 53,37 dollar. Brentolie klom 0,8 procent in prijs tot 58,81 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links