Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Handelsconflict in focus op beurzen'

'Handelsconflict in focus op beurzen'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag waarschijnlijk licht lager beginnen. Ook de andere Europese beurzen lijken met kleine verliezen te openen. De aandacht blijft uitgaan naar de handelsspanningen tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers letten daarbij vooral op de koers van de Chinese yuan.

China heeft stappen genomen om de val van de yuan ten opzichte van de dollar af te remmen. De Chinese centrale bank liet de eigen valuta dinsdag minder ver zakken dan een dag eerder, voordat de bank begon met het inkopen van de eigen munt. Maandag lieten de Chinezen de yuan nog zakken tot het laagste niveau ten opzichte van de dollar in tien jaar. De Verenigde Staten beschuldigden het Aziatische land daarop van koersmanipulatie.

De aandelen van Europese mijnbouwers en staalconcerns staan volgens marktvorsers waarschijnlijk weer volop in de schijnwerpers. Dat komt door de aanhoudende prijsdaling van ijzererts.

Air France-KLM

Op het Damrak staat Takeaway.com in het nieuws. De Telegraaf meldde dat investeerder Aberdeen Standard Investments zich verzet tegen de fusie van de maaltijdbestelbedrijven Takeaway.com en Just Eat. Volgens de krant is Aberdeen, met een belang van 5 procent in Just Eat, de eerste grote aandeelhouder die zich publiekelijk tegen de miljardendeal heeft gekeerd.

Het aandeel Air France-KLM zal mogelijk bewegen op een advieswijziging. Analisten van Bernstein schroefden hun aanbeveling voor de luchtvaartcombinatie op.

Deutsche Bahn overweegt naar verluidt om dochterbedrijf Arriva in Amsterdam naar de beurs te brengen. Volgens persbureau Bloomberg heeft de Duitse spoorvervoerder hiervoor onlangs documenten ingediend bij toezichthouders in Nederland. Een eventuele beursgang van Arriva zou een soort plan B zijn, voor als het niet lukt om een geschikte koper te vinden op een andere manier.

Koersen

De Europese beurzen doken maandag opnieuw flink omlaag. De AEX-index eindigde 2,4 procent in het rood op 540,94 punten en de MidKap verloor 1,4 procent tot 809,83 punten. De beurzen in Parijs, Frankfurt en Londen raakten tot 2,5 procent kwijt. Wall Street eindigde diep in het rood. De toonaangevende Dow-Jonesindex leverde 2,9 procent in tot 25.717.74 punten. De brede S&P 500 leed met een min van 3 procent het grootste dagverlies dit jaar. Technologiebeurs Nasdaq verloor 3,5 procent tot 7726,04 punten.

De euro was 1,1201 dollar waard, tegen 1,1192 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 55,22 dollar. Brentolie kostte 0,9 procent meer op 60,37 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 6 augustus 2019 09:24
    quote:

    BeursVis schreef op 6 augustus 2019 09:08:

    Een positieve tweet en er komt een paar precent bij. De vraag is alleen wanneer komt de tweet?! Ik gok volgende week pas dus mijn turbo long staat nog even in de ijskast.
    Volgens mijn theewater is dat inderdaad volgende week, en dat is niet best, want mijn theewater zit er altijd naast.
    Dus.
    Déze week al troostende woorden van onze Donald.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links