Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX boekt kleine winst

AEX boekt kleine winst

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte woensdag een kleine winst. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht vooruit. Beleggers deden het rustig aan na de koerswinsten een dag eerder. De hogere slotstanden op Wall Street, waar de hoop op een renteverlaging zorgde voor optimisme, boden enige steun aan de handel.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent hoger op 542,72 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 741,67 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs klommen tot 0,3 procent. De hoofdindex in Milaan daalde 0,3 procent. Volgens Italiaanse media begint de Europese Commissie formeel met maatregelen tegen de regering van Italië die in de ogen van Brussel veel te veel geld leent en uitgeeft.

Betaalbedrijf Adyen, dat zijn activiteiten uitbreidde naar Afrika, was de sterkste stijger bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 1,6 procent. Verzekeraar Aegon stond onderaan met een verlies van 0,3 procent. In de MidKap ging metalenspecialist AMG aan kop met een plus van 3,2 procent.

Altice

Altice Europe zakte ruim 5 procent en was de grootste daler bij de middelgrote bedrijven. Volgens persbureau Bloomberg hebben verschillende partijen zich bij Altice gemeld voor een belang in het Portugese glasvezelnetwerk van het kabel- en telecombedrijf. De bieders zouden de waarde van het glasvezelnetwerk hebben geraamd op 3 miljard tot 4 miljard euro. Dat is minder dan de 5 miljard euro die Altice voor ogen had.

Bij de kleinere bedrijven steeg Heijmans 1,7 procent. Het bouwbedrijf gaat voor netbeheerder Liander de komende vier jaar werken aan het energienet in Amsterdam. De waarde van het contract, dat nog twee keer met twee jaar verlengd kan worden, is 60 miljoen euro.

Voestalpine

Voestalpine daalde in Wenen 2 procent. Het Oostenrijkse staalconcern behaalde afgelopen boekjaar een fors lager bedrijfsresultaat en verlaagde het dividend.

De euro was 1,1258 dollar waard tegenover 1,1238 dollar op dinsdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent minder op 53,02 dollar. Brentolie daalde 0,6 procent in prijs tot 61,58 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:12 ING aan kop in lichtrode AEX
  2. 09:09 AEX lager van start gegaan, BAM -16%, maar ING wint 6%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

876,84 12:29
-1,99 -0,23%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links