Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Telecombedrijf VEON kiest voor Huawei

MOSKOU (AFN/BLOOMBERG) - Het aan de beurs in Amsterdam genoteerde telecombedrijf VEON vervangt op grote schaal apparatuur van Ericsson met die van het Chinese Huawei. Het gaat om duizenden zogeheten basisstations in Moskou, die al zijn verouderd. Volgens topman Vasyl Latsanych van VEON Rusland probeert zijn bedrijf zich zo voor te bereiden op supersnel 5G-internet.

Huawei is controversieel omdat het nauwe banden heeft met de Chinese overheid en wordt beticht van spionagepraktijken. De Verenigde Staten namen al maatregelen om het bedrijf van de Amerikaanse markt te weren. Ook in Europa wordt met argusogen naar de Chinezen gekeken. KPN besloot onlangs om voor zijn kernnetwerk liever in zee te gaan met een Westers bedrijf. Voor andere klussen werd Huawei niet uitgesloten.

VEON heeft in Nederland een beursnotering, maar heeft hier geen telecomactiviteiten. Het concern is daarentegen een grote speler in landen als Rusland, Pakistan, Oekraïne en Bangladesh. Met de genoemde upgrade voor 5G is 5 miljard roebel gemoeid, omgerekend dik 69 miljoen euro. De werkzaamheden zijn waarschijnlijk in september klaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links