Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Southwest Airlines voelt gevolgen shutdown

DALLAS (AFN/BLOOMBERG) - Southwest Airlines voelt de gevolgen van de shutdown. De luchtvaartmaatschappij stelt dat het het conflict over de Amerikaanse overheidsfinanciering in januari tussen de 10 miljoen en 15 miljoen dollar aan opbrengsten heeft gekost.

Door het gedeeltelijk stilleggen van overheidsinstanties, en het niet uitbetalen van een deel van de overheidsmedewerkers, vliegen er minder mensen. Dat zei de maatschappij donderdag bij de presentatie van zijn cijfers. Het afgelopen vierde kwartaal zag Southwest de omzet met bijna 62 procent kelderen tot 654 miljoen dollar. Daarbij moet overigens wel worden opgemerkt dat er een jaar eerder een positieve belastingbijdrage was van 1,3 miljard dollar.

De opbrengsten van Southwest kwamen in de laatste verslagperiode van het jaar uit op 5,7 miljard dollar. Dat is 8,5 procent meer dan een jaar eerder. Zowel de winst als de omzet waren beter dan kenners in doorsnee hadden voorzien, het aandeel stond in de zogeheten voorbeurshandel in de plus.

Winst

American Airlines Group schoot voor de openingsbel al fors omhoog, na beter dan verwachte cijfers. De luchtvaartmaatschappij zette een winst in de boeken van 319 miljoen dollar, tegen een verlies van 583 miljoen dollar een jaar eerder. De opbrengsten stegen met meer dan 3 procent tot ruim 10,9 miljard dollar.

Prijsvechter JetBlue Airways zag de winst afgelopen kwartaal dalen tot 169 miljoen dollar, maar het resultaat van 654 miljoen dollar een jaar eerder werd sterk geholpen door een belastingvoordeel. Aangepast voor dat effect kwam de winst boven verwachting uit. Ook de omzet groeide tot bijna 2 miljard dollar, wat eveneens beter was dan door kenners voorzien. Ook Jetblue stond voorbeurs in de plus.

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 mei "Brussel onderzoekt o.a. Air France-KLM om greenwashing"
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Aviator80 24 januari 2019 16:01
    Mooi stukje weer hoor AFN/Bloomberg:

    Het afgelopen vierde kwartaal zag Southwest de omzet met bijna 62 procent kelderen tot 654 miljoen dollar. Daarbij moet overigens wel worden opgemerkt dat er een jaar eerder een positieve belastingbijdrage was van 1,3 miljard dollar.


    Weten niet eens het verschil tussen omzet en winst na belasting...

    Je had ook kunnen zeggen dat de winst na belasting, gecorrigeerd voor eenmalige belastingbaten, toenam met maar liefst 196 million oftewel 43%!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,970 03 mei
0,000 0,00%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links