Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duidelijke opleving beurzen New York

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag stevig in het groen, terwijl ook de olieprijzen sterk stegen. Handelaren op Wall Street gingen op jacht naar koopjes na de zware koersverliezen van de afgelopen tijd. Dinsdag bleef de Amerikaanse markt dicht voor kerst.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 1,9 procent hoger op 22.197 punten. De brede S&P 500 klom 2 procent tot 2397 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq steeg 2,9 procent tot 6372 punten.

Beleggers kauwden nog altijd op de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid. Die is veroorzaakt door onenigheid over een nieuw budget. President Donald Trump houdt vol dat daar geld voor de bouw van een muur aan de Amerikaans-Mexicaanse grens in moet worden opgenomen. Democratische politici zijn het daar niet mee eens.

Federal Reserve

Verder bleef ook de aanhoudende kritiek van Trump op de Federal Reserve en Fed-voorzitter Jerome Powell boven de markt hangen. Trump heeft inmiddels ook zijn vertrouwen uitgesproken in de centrale bank en Powell, maar blijft kritisch op het gevoerde beleid van renteverhogingen. Trump zou vorige week nog met het idee hebben gespeeld om Powell te ontslaan, al werd dat bericht door het Witte Huis tegengesproken.

Winkelbedrijven profiteerden van sterke verkoopcijfers over de feestdagenperiode. Zo wonnen Walmart, Macy's, Nordstrom en Kohl's tot 6,7 procent. Amazon klom ruim 6 procent. De webwinkel claimde nog nooit zo veel artikelen te hebben verkocht in de afgelopen periode. Onder meer de vraag naar de Echo-apparaten waarmee gebruik gemaakt kan worden van Amazon's slimme assistent Alexa, trok aan. Ook werden tientallen miljoenen mensen lid van abonneedienst Amazon Prime.

Olieprijzen

De olieprijzen bleven ook een aandachtspunt. Brentolie bereikte eerder op de dag nog voor het eerst in bijna anderhalf jaar minder dan 50 dollar, maar later veerde de prijs sterk op. Brent werd 6,4 procent duurder op 53,69 dollar per vat. Amerikaanse olie ging 6,9 procent omhoog tot 45,46 dollar. De grote olieconcerns ExxonMobil, Chevron en ConocoPhillips stegen tot 4,3 procent en ook oliedienstverleners als Schlumberger en Halliburton zaten in de lift.

De euro was 1,1363 dollar waard, tegen 1,1409 dollar bij het Europese slot op maandag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Geschorst en weet niet waarom 26 december 2018 20:25
    Ik ben benieuwd hoe de beurs morgen opent. Turbo's kunnen er zo massaal worden uitgewerkt. De computers worden steeds sneller om alles na te rekenen. In luttele seconden worden bekeken of dat er nog wat verdiend kan worden. Herstel wordt mede veroorzaakt door de olieprijs zich wonderbaarlijk herstelde.
  2. Ger 02490 26 december 2018 21:24
    quote:

    merron schreef op 26 december 2018 19:55:

    En alles is weer oke? Iedereen weer volop vertrouwen in de USA?
    Denk dat we daar maar eens goed over na moeten gaan denken!
    Ik heb er goed over nagedacht maar kom er alleen ook niet uit. Geef jij dan maar eens een goed advies. Ik zie het wel verschijnen. Oké???
  3. Ger 02490 26 december 2018 21:40
    quote:

    Paus schreef op 26 december 2018 21:36:

    Niets meer dan een opleving, even terugveren van de koers, staar je er niet blind op en denk zeker niet dat je nu koopjes hebt, binnen een paar dagen is het weer keihard rood!! We gaan nog veel verder omlaag, bodem is nog lang niet in zicht!!
    Omdat????
  4. [verwijderd] 26 december 2018 21:50
    quote:

    Ger1948 schreef op 26 december 2018 21:40:

    [...]
    Omdat????
    Omdat de grafieken een totaal ander beeld geven, steunen zijn gebroken op meerdere fronten en op meerdere timeframes. US500 is daar een heel mooi voorbeeld van, daar is een hele mooie trendlijn die sinds 2009 als steun gold gebroken. Dat de koers vervolgens terug gaat naar wat nu de weerstand is geworden is dan niet raar. Dan heb ik het alleen nog maar over technische analyse, fundamenteel is er nog zoveel meer mis!
  5. Geschorst en weet niet waarom 26 december 2018 21:54
    quote:

    Wittman schreef op 26 december 2018 21:50:

    Dow Jones bijna 1.000 punten erbij, Nasdaq bijna +5,5%, olie bijna +10%, VIX -16%.
    Er schuilt wel enige overtuiging in!
    Dit maakt alles weer goed van afgelopen maandag. Duidelijk weer de andere kant op. Ik snap er soms niets meer van, maar ben er wel blij mee. Dit jaar was een rampjaar voor beleggen, dus er valt eigenlijk niet te veel te juichen eerlijk gezegd.
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links