Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Kamer wil uitleg over belastingafdracht Shell

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 29 november 2018 14:38
  Het is maar goed dat die ministers de hele dag de krant zitten te lezen, andres wisten ze helemaal van toeten nog blazen.
  Heeft Nederland dan zelf geen wetten meer en zijn we volledig afhankelijk wat de dictators in Brussel gebieden.
  Hoe gaan die halsen dit oplossen, ik denk volgend jaar een commissie benoemen om een onderzoek te plegen , die dan binnen 3 jaar met een rapport moet komen
 2. barondehuile 29 november 2018 14:57
  Wat ik al eerder zei, oppassen!!!!! Shell heeft zo veel betekenis voor Nederland, door buitenlandse projecten in NL uit te werken (Fugro/BosKalis/de grote aannemers), materiaal te bestellen, het Internationale hoofdkantoor in Nederland te hebben en veel meer, dat, indien dat weg valt Nederland met de gebakken peren zit. Shell houdt door zijn Internationale aanwezigheid vele Nederlandse bedrijven op de been. Dat Shell vervolgens daarom zo veel kosten maakt die de winst (in Nederland) op nul brengt (dus geen winst belasting, want er is geen winst) wordt door de stemmingmakerij simpelweg vergeten. We zullen ettelijke miljarden mislopen als Shell door dit ge-emmer besluit Nederland te verlaten.
 3. Sustainable 29 november 2018 16:05
  Ik ben voorstander dat multinationals winstbelasting afdragen in het land waar de omzet en winst wordt gemaakt. Goed dat politici hier werk van maken.

  Echter ik denk dat ze met RDS de verkeerde multinational op de korrel nemen. De NAM (upstream) draagt belasting af. Verdere boekt RDS omzet in het downstream (Pernis, retail/marketing) en chemicals (Moerdijk) segment. Maar mijn inschatting is dat dit minder dan 5% van de wereldwijde business is. Daarnaast zitten er in Nederland alleen maar 'cost' centers (o.a. IT, R&D en Shell Global Solutions).

  Apple, Facebook en Alphabet (en in mindere mate Amazon, Uber en Netflix) lijken mij veel meer op hun plaats voor onderzoek naar winstbelasting. De misplaatste aandacht voor RDS is alleen maar voor de buhne en laat eigenlijk zien hoe triest het is gesteld met onze politici.
 4. [verwijderd] 30 november 2018 02:39
  quote:

  angst en hebzucht schreef op 29 november 2018 15:04:


  domme vragen van betreffende politici; kwestie van fiscale afspraken die ze gewoon kunnen opvragen bij het ministerie; debat dus overbodig.  Dit bevestigd de kwaliteit van onze leiders.
  Die onnozele halzen hebben er geen nozie hoe de Nederlandse wet voor, ook hun gemaakt werd.
  Zij hebben maar 1 ideaal, politieke correctheid en de CO2, dan wordt je populair
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Royal Dutch Shell A

17,992 24 sep
+0,020 +0,11%

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links