Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Flinke winsten op Wall Street na banenrapport

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie stevig in het groen. Beleggers lieten een beter dan verwacht banenrapport van de Amerikaanse overheid zwaarder wegen dan het oplopende handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten. Volgens kenners is dat conflict met de intrede van importheffingen wel een nieuwe fase ingegaan.

De Dow-Jonesindex stond omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 0,6 procent in de plus op 24.502 punten. De brede S&P 500 won 0,9 procent tot 2761 punten en technologiebeurs Nasdaq ging 1,3 procent vooruit tot 7681 punten.

De werkgelegenheid in de VS is vorige maand harder toegenomen dan economen in doorsnee hadden voorspeld. Uit het banenrapport bleek ook dat de loongroei in de VS wat lager uitviel dan verwacht. Cijfers over de werkgelegenheid zijn van invloed op het rentebeleid van de Federal Reserve. Stijgende lonen kunnen de inflatie aanjagen, wat kan leiden tot verdere rentestijgingen door de koepel van centrale banken.

Escalatie

Het handelsconflict tussen de VS en China lijkt nu echt te escaleren. De Amerikanen voerden vrijdag heffingen op Chinese producten met een totale waarde van 34 miljard dollar in, waarna Peking met gelijke munt terugsloeg. Inmiddels heeft ook Rusland zich in de handelsoorlog gemengd, door een reeks importheffingen op Amerikaanse producten af te kondigen.

Op het bedrijvenfront was Biogen een opvallende stijger. De biofarmaceut presenteerde samen met branchegenoot Eisai bemoedigende resultaten van een gezamenlijk Alzheimer-onderzoek. Het aandeel Biogen ruim 17 procent omhoog.

Techbedrijven

Verder stonden grote techbedrijven bij de winnaars. Zo wonnen Apple, Microsoft, Facebook en Amazon tot 2,1 procent aan beurswaarde. Vliegtuigmaker Boeing, een van de grootste exporteurs naar China, won 0,7 procent. De onderneming stond eerder tijdens de sessie nog op verlies.

De euro was 1,1745 dollar waard, tegen 1,1742 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 1 procent tot 73,65 dollar. Brentolie zakte 0,4 procent in prijs en werd verhandeld voor 77,11 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 6 juli 2018 20:39
    Echte struisvogels, die Amerikanen. Net doen of er geen handelsoorlog is gestart. Maandag diep rood, let maar op. Dan zijn ze bij zinnen gekomen en weer in het nu.

    Peking gaat ook heffingen invoeren als tegenreactie. Vervolgens doet Trump er weer een schepje bovenop en Peking ook weer.

    Het zou voor Trump ondenkbaar zijn om bij alle landen de heffingen te laten vervallen als hij steun van zijn achterban verliest. Trump geeft het niet op. Het zou enorm gezichtsverlies zijn voor hem. Ondenkbaar. We gaan een handelsoorlog in. Ik ga met de Flow (Trader) mee.

3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links