Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street zet verdere stap vooruit

Wall Street zet verdere stap vooruit

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York zijn donderdag met winsten gesloten. Daarmee kreeg de koerswinst van de afgelopen dagen een passend vervolg. De graadmeters werden vooruit geholpen door de afzwakkende vrees voor de economische gevolgen van een handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten.

De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk met een winst van 1 procent hoger op 24.505,22 punten. De brede S&P 500 steeg 0,7 procent tot 2662,84 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,5 procent vooruit tot 7076,55 punten.

China zette donderdag nog wel een formele stap in het escalerende handelsconflict met de VS. Het land deed officieel zijn beklag bij de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Dit is vaak een eerste stap in een zaak die zich jaren kan voortslepen.

Facebook

Facebook won 2,7 procent. Volgens Deutsche Bank is het ergste waarschijnlijk achter de rug voor Facebook met zijn privacyschandaal. Verschillende adverteerders zijn evengoed geschrokken. Operationeel directeur Sheryl Sandberg van Facebook erkende donderdag dat een aantal voorlopig de hand op de knip houdt, totdat het bedrijf met bevredigende antwoorden komt. Ondertussen kreeg het bedrijf een miljoenenboete in Brazilië, omdat het weigerde mee te werken aan een corruptieonderzoek.

Andere techbedrijven lieten eveneens stevige plussen zien, zoals Amazon, Tesla en Netflix. Google-moeder Alphabet bleef met een koerswinst van 0,3 procent iets achter.

Olie

Fiat Chrysler won bijna 5 procent. De automaker maakten bekend zijn auto-onderdelentak Magneti Marelli naar de beurs te brengen. Biotechnoloog Sonoma Pharmaceuticals (plus 15 procent) stond ook bij de winnaars. De Amerikaanse FDA heeft goedkeuring gegeven voor een dermatologische therapeutische gel van het bedrijf.

Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines maakte bekend slachtoffer te zijn geworden van een cyberaanval. Daarbij zijn mogelijke betalingsgegevens van duizenden klanten buit gemaakt. Het aandeel sloot 0,6 procent hoger. Vliegtuigmaker Boeing, die onlangs aangaf ook slachtoffer te zijn geweest van een hack, hoorde met een winst van 2,7 procent bij de sterkste stijgers in de Dow.

De euro was 1,2236 dollar waard, tegen 1,2224 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met 0,4 procent tot 63,65 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer, op 68,43 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 6 april 2018 07:38
    En het ziet er naar uit, dat wij weer een verdere stap achteruit zetten om onverklaarbare redenen.

    Kuifeend is weer bezig !! Hij is totaal niet geloofwaardig, dat zie je maar aan de futures VS, waardoor wij ook uiteraard weer gaan panieken.

    Neeeee, geen handelsoorlog zegt kaketoe....

    De president loopt hiermee het risico dat het sluimerende handelsconflict tussen de twee grootste economieën ter wereld verder oplaait. En dat gebeurt ook weer.

    www.nu.nl/buitenland/5209232/vs-wil-c...
  2. [verwijderd] 6 april 2018 07:53
    Zoals zo vaak de futs in Amerika in het rood dus d slappe zakken beurzen in de EU starten dan dik in het rood.
    Als de EU beurzen vanavond gesloten zijn gaan de Yanks wederom in het groen sluiten.
    Wie dit spelletje nu nog niet ziet is blind!
    Ik snap niet dat we hier dagelijks nog intrappen!
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links