Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen op bescheiden winsten

Europese beurzen op bescheiden winsten

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenmarkten in Europa stonden donderdagmiddag op overwegend bescheiden winsten. Beleggers op het Damrak verwerkten cijfers van VolkerWessels en Sif en de keuze van Unilever om zijn hoofdkantoor in Rotterdam te vestigen.

De AEX-index in Amsterdam stond een kleine anderhalf uur na de positieve opening op Wall Street 0,3 procent hoger op 532,69 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 812,86 punten. De hoofdgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt stonden tot 0,7 procent in de plus.

Unilever verloor 1,1 procent en behoorde daarmee tot de sterkste dalers in de AEX. De nieuwe hoofdvestiging van het was- en levensmiddelenconcern komt in Nederland en niet in het Verenigd Koninkrijk. Wel handhaaft het concern zijn noteringen in Amsterdam, Londen en New York. Grootste winnaar in de hoofdindex was chipmachinefabrikant ASML met een winst van 2,6 procent.

Funderingsspecialist

In de MidKap schoot VolkerWessels ruim 5 procent omhoog en was daarmee met afstand de sterkste stijger. Het bouwbedrijf liet weten selectiever te worden met het meedingen naar grote infrastructurele projecten. Afgelopen jaar ging zowel de winst als de omzet omhoog.

Bij de kleinere fondsen ging Sif 1,2 procent vooruit. De funderingsspecialist treft maatregelen om het moeilijke jaar 2018 door te komen. Het bedrijf heeft afspraken gemaakt met banken en overweegt onder meer tijdelijk afscheid te nemen van werknemers zonder vast contract. In 2017 zag de maker van palen voor onder meer windparken op zee de omzet en winst dalen.

Jaarrekening

DPA Group werd bijna 7 procent minder waard. De detacheerder maakte beleggers nerveus door de publicatie van de jaarcijfers uit te stellen tot begin april. Die extra tijd is nodig voor het opstellen en de controle van de jaarrekening. Ook wil het bedrijf een nieuwe financieel directeur benoemen.

In Frankfurt won luchtvaartgroep Lufthansa 2,6 procent na goed ontvangen jaarcijfers. De Duitse herverzekeraar Munich Re verhoogde de winstverwachting voor 2018 en werd beloond met een koerswinst van 1,8 procent. In Stockholm werd kledingketen Hennes & Mauritz (H&M) 3,9 procent lager gezet na tegenvallende cijfers.

De euro was 1,2340 dollar waard, tegen 1,2370 dollar op woensdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,2 procent tot 61,09 dollar. Brentolie werd 0,1 procent duurder op 64,96 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 15 maart 2018 16:30
    quote:

    Mrx77 schreef op 15 maart 2018 16:20:

    Wederom is aex grote achterblijver al maandenlang wordt rd ,unilever en ING NAAR nieuwe lows gezet...als asml niet was gestegen van 80 euronaar 170 euro, dan stond aex blijkbaar ver onder de 500!!!Analist doe aub je huiswerk van.deze manipulatie.
    Haha jij bent grappig zeg! Heb je in 2017 onder een steen gelegen of wat?
  2. [verwijderd] 15 maart 2018 16:49
    quote:

    Dagelijkse Kost schreef op 15 maart 2018 16:30:

    Zolang shorters (Norges Bank, Black Rock en noem er nog maar een paar) de Nederlandse beurzen in hun greep hebben, kunnen de AEX, AMX etc. niet stijgen. En daar wordt niets tegen gedaan. Blijkbaar zitten er geen shorters in ASML.
    Blijven roepen,
    want zo is ook de berenput geopend over hoe banken de rente manipuleerde.

    we kunnen nu lacherig over doen, maar ik heb niet gelachten toen bleek dat de grootste banken de rente onderling vast stelde.

    Als je toendertijd had geroepen dat de rente gefixed werden, dan werd je voor gek verklaard.

    zo kan de AEX ook gefixed worden/zijn.
    Niemand weet het, net als de rente.

  3. Mrx77 15 maart 2018 17:01
    Dit is 100 procent manipulatie. Ons aex daalt al vele malen harder en herstelt nauwelijks. Elke herstelletje wordt massaal gedumpt...kan een analist verklaren waarom UNILEVER EN ING EN RD geniepig 20 procent hebben ingeleverd!!!Nee het is geen olieprijs, euro of rente. Die schommellen maandenlang rond zelfde niveau's. Analisten willen jullie deze gemanipuleerd koersen niet napraten en rechtvaardigen en jullie koersdoelen omlaag bijstellen omdat de koersen op dit moment 20 procent lager staan. Blijf voet bij stuk houden en geef deze gemanipuleerde koersen niet nogmaals hun onterechte afstraffing. De huidige divenden en verwachte dividend afgezet tegen de huidige en verwachte rente, weerspiegelen geen rechtvaardiging van deze koersen...
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links