Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Sentiment slaat om op Europese beurzen

Sentiment slaat om op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn donderdagmiddag in het rood gedoken. In de ochtendhandel waren beleggers nog positief, maar dat sentiment sloeg om nadat duidelijk werd dat de Amerikaanse beurzen met verlies zouden openen.

De AEX op Beursplein 5 leverde omstreeks 15.55 uur 0,6 procent in, op 557,40 punten. De MidKap noteerde een min van 0,1 procent op 844,86 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,6 procent. In Frankfurt ging de DAX zelfs 1,3 procent onderuit.

SBM Offshore was de sterkste stijger in de AEX met een plus van 1,1 procent. Informatieleverancier RELX had te maken met een adviesverlaging door Exane een was met een verlies van 4,4 procent de grootste daler.

Shell

Ook Shell, dat de winst verdubbelde, verloor op de beurs. Het aandeel van de olie- en gasreus leverde 1,4 procent in. Levensmiddelenconcern Unilever, dat in 2017 bijna een miljard euro meer winst boekte, won 0,8 procent.

In de MidKap was Sligro in trek. Het groothandelsbedrijf kreeg een adviesverhoging door Kempen en steeg 3,2 procent. Chemicaliëndistributeur IMCD steeg ook met 1,7 procent na een adviesverhoging door ING.

Vodafone

In Londen daalde Vodafone bijna 5 procent. De Britse telecomprovider boekte afgelopen kwartaal minder omzet. Dat kwam deels doordat de Nederlandse activiteiten, die zijn ondergebracht bij VodafoneZiggo, niet meer meetellen.

De Finse maker van netwerkapparatuur Nokia sloot het vierde kwartaal af met een hoger dan verwachte winst en dikte 11 procent aan in Helsinki. Ook het Franse softwarebedrijf Dassault Systemes versloeg de verwachtingen en kreeg er in Parijs bijna 8 procent bij. In Frankfurt verloor automaker Daimler 2,5 procent na tegenvallende resultaten.

De euro was 1,2447 dollar waard, tegen 1,2441 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse ruwe olie klom 1,2 procent in prijs tot 65,50 dollar. Brentolie steeg 1,1 procent tot 69,65 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 lanciared 1 februari 2018 17:39
    Neen, neen , ernaast .
    Er werd hier in het artikel geschreven : ... beleggers waren positief, en sentiment sloeg om als Amerika in het rood ging openen....
    - ??? -
    Dacht toch dat het zo niet ging.
    Algoritmes natuurlijk.
    Honderden geautomatiseerde computersystemen die alleen gelijk draaien, en allen naar beneden sturen als vb. Amerika in het rood gaat openen.

    Neen, dit moet de redactie toch ook weten : Neen, dit zijn geen beleggers, maar wel algoritmes.
    En ze sturen de koersen eigenlijk, naar daar waar zij ze willen hebben. Waar zij hun winst zien. Daarbij grijpen ze aktief in, om de koersen te sturen.
    Manipulatie eigenlijk, noemen ze dat.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links