Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techfondsen in min op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met wisselende resultaten gesloten. De Dow-Jonesindex ging omhoog, maar de brede S&P 500 bleef vlak en techbeurs Nasdaq verloor waarde. Vooral technologiefondsen doken in het rood.

De Dow sloot met een winst van 0,4 procent op 23.940,68 punten. De S&P kwam nauwelijks van zijn plaats en sloot op 2626,07 punten. De Nasdaq leverde 1,3 procent in tot 6824,34 punten.

Beleggers verwerkten een nieuwe raming voor de economische groei in de Verenigde Staten, die in het derde kwartaal met 3,3 procent steeg. Ook waren er beter dan verwachte cijfers over de voorlopige woningverkopen. Het Beige Book van de Federal Reserve schetste een doorzettende economische groei in de Verenigde Staten.

Belastinghervormingen

Langverwachte belastinghervormingen worden ook in de gaten gehouden. Die zijn inmiddels aanbeland in de Senaat. Daar kregen de plannen dinsdag steun van een nipte meerderheid in de begrotingscommissie. Donderdag wordt naar verwachting door de volledige Senaat gestemd.

Bij de bedrijven op Wall Street pakten beleggers in techfondsen hun winst. Aandelen als Apple, Facebook, Nvidia, Qualcomm, Alphabet, Amazon, Netflix en Twitter werden tot 6,8 procent lager gezet.

American Airlines

American Airlines won 0,1 procent ondanks berichten dat de luchtvaartmaatschappij tot wel 15.000 vluchten moet schrappen in de kerstperiode. Een fout in het systeem waarmee verloven worden ingeboekt, zorgde ervoor dat te veel piloten vrij hebben in de laatste twee weken van het jaar.

Verfmaker Axalta kan op een plus van 3,3 procent rekenen. Het bedrijf zou een akkoord naderen met de Japanse branchegenoot Nippon Paint dat het bedrijf wil inlijven. AkzoNobel sprak eerder ook met Axalta over een samensmelting.

Chipotle

Fastfoodketen Chipotle deed het beter (plus 5,6 procent) na het bericht dat oprichter Steve Ells een stap opzij doet als topman van het bedrijf. Hij gaat verder als voorzitter.

Verder kwamen nog enkele bedrijven met cijfers naar buiten. Juweliersketen Tiffany liet beter dan verwachte resultaten zien, maar werd desondanks 1,6 procent minder waard. Ook chipbedrijf Marvell Technology presteerde beter dan verwacht. Dat aandeel verloor evenwel 4,6 procent.

De euro was 1,1854 dollar waard, tegen 1,1862 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper tot 57,39 dollar per vat. Ook Brentolie werd minder waard. Een vat daalde 0,4 procent in waarde en kostte 63,36 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links