Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Licht lager begin voor Damrak'

'Licht lager begin voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak begint dinsdag waarschijnlijk licht lager aan de nieuwe handelsdag. Elders in Europa lijken de beurzen eveneens met kleine minnen te openen. De geopolitieke spanningen rond Noord-Korea blijven zorgen voor terughoudendheid onder beleggers.

Op het Damrak zullen verf- en chemieconcern AkzoNobel en beursintermediair Flow Traders mogelijk bewegen op advieswijzigingen. De Zwitserse bank UBS verlaagde het beleggingsadvies voor Flow Traders en Société Générale werd negatiever over Akzo.

Biotechnologiebedrijf Pharming kondigde aan een overeenkomst te hebben gesloten met Inceptua Medicines Access voor het beschikbaar stellen van Ruconest in alle landen waar het medicijn nog niet via de gewone kanalen verkrijgbaar is. Financiële details werden niet gemeld.

Ajax

Ajax wist in het boekjaar 2016/2017 mede dankzij fors meer inkomsten uit transfers weer winst te boeken. Een jaar geleden was er nog sprake van een klein verlies. De beursgenoteerde voetbalclub verwacht volgend jaar een operationeel verlies te lijden nu de club zich niet voor Europees voetbal heeft geplaatst. Onder de streep blijft wel een winst over mede dankzij de verkoop van Sánchez.

De Europese beurzen sloten maandag overwegend licht lager. De AEX-index daalde 0,1 procent tot 527,78 punten en de MidKap verloor 0,6 procent tot 812,25 punten. De beurzen in Londen en Parijs leverden tot 0,3 procent in. In Frankfurt sloot de beurs vrijwel vlak.

Wall Street

Ook op Wall Street werden verliezen geleden. De Dow-Jonesindex zakte 0,2 procent tot 22.296,09 punten. De bredere S&P 500 daalde 0,2 procent en de technologiegraadmeter Nasdaq verloor 0,9 procent.

De euro was 1,1842 dollar waard, tegen 1,1854 dollar een dag eerder. De prijs van een vat ruwe Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 52,14 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer en werd verhandeld voor 59,04 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:12 ING aan kop in lichtrode AEX
  2. 09:09 AEX lager van start gegaan, BAM -16%, maar ING wint 6%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

877,56 12:54
-1,27 -0,14%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links