Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street zet recordjacht door

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag na een aarzelende opening verder omhoog, waarbij de Dow-Jonesindex en S&P 500 naar nieuwe records stegen. Beleggers op Wall Street reageren weer op een grote stroom aan bedrijfsresultaten.

De Dow stond in de tussentijdse handel 0,1 procent hoger op 22.138 punten. De hoofdgraadmeter ligt op koers om voor de tiende handelssessie op rij met een recordstand de handel uit te gaan. De breed samengestelde S&P 500 won 0,2 procent tot 2485 punten en de technologiebeurs Nasdaq klom 0,4 procent tot 6408 punten.

De handel kreeg steun van onder meer een koersstijging van 1,5 procent voor zwaargewicht Apple. Microsoft deed het ook goed met een plus van 0,9 procent. Verder zaten de financiële fondsen in de lift, met winsten tot 0,8 procent voor Goldman Sachs, JPMorgan Chase, Bank of America en Wells Fargo.

Michael Kors

Farmaceut Valeant sprong 6,4 procent omhoog. Het bedrijf zette in het tweede kwartaal een lagere omzet in de boeken, maar zag het operationele verlies fors lager uitvallen. Modeketen Michael Kors won bijna 22 procent, na beter dan verwachte resultaten. Kledingconcern Ralph Lauren wist met zijn cijfers beleggers eveneens te bekoren en ging 11 procent vooruit.

De uitbater van zeedierenparken SeaWorld Entertainment verloor 3,8 procent, onder druk van een daling van het aantal bezoekers in de eerste helft van dit jaar en een verlaging van de winstverwachting voor het gehele jaar.

Euro

Zuivelbedrijf Dean Foods dook bijna 20 procent in het rood. De kwartaalresultaten vielen tegen en het aandeel kreeg een afwaardering van JPMorgan aan zijn broek. Ook de cijfers en prognoses van autoverhuurbedrijf Avis waren teleurstellend en dat aandeel leverde 6,8 procent in.

Op macro-economisch gebied werd door de Amerikaanse overheid gemeld dat het aantal openstaande vacatures in de VS in juni is gestegen naar het recordniveau van bijna 6,2 miljoen. Verder was er vrijwel geen belangrijk economisch nieuws voorhanden.

De euro was 1,1759 dollar waard, tegen 1,1742 dollar bij het slot van de beurshandel in Europa. Een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 49,14 dollar. Brentolie zakte 0,4 procent op 52,16 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links