Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beleggers positief over 2017

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers zien het jaar 2017 positief tegemoet. Het jaar is begonnen met de hoogste score van de ING BeleggersBarometer sinds anderhalf jaar, meldt ING zaterdag.

Het rooskleurige beeld is ontstaan door de waardegroei die de beleggers de afgelopen twee maanden zagen in hun eigen portefeuille. Twee derde constateerde een stijging. Ook denkt twee derde dat de AEX in de komende drie maanden zal blijven stijgen. Het grootste deel van de portefeuilles wordt belegd in Nederland.

Beleggers verwachten dat dit jaar de hypotheekrente zal stijgen. Over de spaarrente zijn de meningen verdeeld.

Tweede Kamerverkiezingen

ING vroeg de beleggers ook naar hun verwachting van de Tweede Kamerverkiezingen in maart. Ze denken dat een overwinning van de middenpartijen VVD, CDA en D66 het beste zal uitpakken voor de Nederlandse beurs. Overigens denken ze ook dat de uitslag van de verkiezingen in Duitsland, in het najaar, meer invloed op de beurs zal hebben dan de stembusgang in eigen land.

Beleggers zien gestegen beurskansen in Amerika, mogelijk door investeringen die de nieuwe president Donald Trump heeft aangekondigd. Dit gaat ten koste van de kansen die beleggers verwachten in Japan en de rest van Azië.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 28 januari 2017 10:50
    Wie rustig en breed zich orienteert op het hele ekonomische gebeuren,die moet toch wel zien dat we op het ogenblik goede tijden beleven en dat de vooruitzichten alleszins gunstig zijn.
    Het is alleen te hopen dat Trumpje niet als een olifant door de porseleinkast gaat lopen,want dan kan hij veel vernielen,hopenlijk luistert hij goed naar rustigere wijze mensen om hem heen.
    Ik mag mezelf wel weer een schouderklopje geven,de aex deed- 0,01% van de week,mijn schaduwportefuille draaide-0,5% zelf draaide ik +1,5%,niet gek voor een amateurtje!
    Ik geloof dat er nu hele goede kansen liggen op de beurs,je bent een dief van je eigen portomonee,als je daar niet van profiteert!!
    Allemaal doemdenken,met de zon hoog aan de lucht,daar kan ik echt niet in geloven,alleen moeten we oppassen voor superoptimisme,want dat kun je keihard op je snuit gaan.
    Eerst maar eens gaan genieten van een heerlijk rijk gezegend weekeinde en wat de vooruitzichten betreft;maandag de amx 700puntengrens aan flarden,komende week de aex 500puntengrens aan gruzelen?? Ik acht het zeer wel mogelijk!!Sjaloom!!!
  2. forum rang 7 Kaviaar 28 januari 2017 11:21
    Wacht maar tot Trump met zijn beslissingen, wispelturige gedrag en uitlatingen verkeerd vallen bij het volk. Van deze man kan je niet op aan!. De ene keer is hij tegen de NAVO en tegen May zegt hij 100% achter de NAVO te staan????
    Dan wil Trump de sancties tegen Rusland opheffen... wat haaks staat op de mening van andere landen.
    Een hek bouwen op de grens met Mexico. De omstreden pijpleiding laten leggen door het gebied waar veel Indianen wonen.
    Deze Trump bekijkt alles zakelijk en lijkt zelfs egoïstisch tegenover andere landen. America first.

    Het is een man zonder gevoel, zo komt hij over tot nu toe.

    Het is meer een tijdelijke euforie veracht ik. Daarna down en waarschijnlijk hard ook. Veel besluiten moeten langs het congres. Dan gaat hij tegengas krijgen en wil ik wel eens zien hoe Trump dan is. Krijgt hij zijn zin niet, dan gaat hij als een klein kind treiteren. Dat hoorde we al op het nieuws wat hij gaat doen tegen gouverneurs en burgemeesters die niet willen luisteren. Trumps wil is wet. Hij duld geen tegenspraak.

  3. [verwijderd] 28 januari 2017 12:45
    even puur hypothetisch, en volledig afgaand op dit berichtje: wat als de komende maanden de beurs daalt? dan zitten twee derde van de mensen ernaast, en slinken twee derde van de portefeuilles.

    demon hunters, when countless worlds are burning in de legions wake.
    you're answer the call. yet these mortals in there, ignorance. they come to destroy their salvation. our time is short, i will deal with this intruders. now go, should you fail, remember, all worlds will burn. illidari.

    you where not prepared. the enemy came too our world. their only desire, was to distinguish all live. you try to stop them and you failed. now you see there is no sacrifice to great, if it brings an end to the burning legion.

    but lord illidan, demonic energy is coursed to our veins. they know our every thought, what makes us any differents then the monsters we fight?

    you wish to know the difference of the demons and us. they will stop at nothing to destroy our world.

    and we will sacrifice everything to save it.

    mind over matter.
    biologie secundair.

    de grootste angst is op dit moment, de angst voor de waarheid. puur hypothetisch gespinsel. wat als je 3 mensen hebt. 1,2,3, en 1 baantje x en anderhalf jaar tijd. elke half jaar krijgt 1 van de drie het baantje, en word degene die het baantje heeft ontslagen. in anderhalf jaar tijd veranderd onder deze omstandigheden het werkloosheid cijfer niet. maar heb je wel 2/3 van de tijd een ontevreden burger, die meende dat hij zo speciaal was. en nu leeft die persoon van een minder gevulde knip, in een onzekere tijd.

  4. Hemdi 28 januari 2017 15:10
    Er kan pas een correctie ontstaan, als duidelijk word waar President Donald Trump gaat vertellen,.. welke handelsverdragen er in Azië Europa en de rest uit het buitenland worden geschrapt.. En word duidelijk of we een flinke correctie krijgen..

    Trump heeft tot nu toe alleen mooie verhalen via Twitter en persconferentie's vertelt.. Maar waar hij al die hervormingen gaat van betalen,. Is nog steeds onduidelijk.

    Mvg
  5. wampie 28 januari 2017 15:18
    trump doet maar, hij heeft maar beperkte macht en in Europa gaat het goed! Amerikaanse beleggers gaan ook uitwijken naar Europa, dus ik maak me niet al te druk om hem met z'n rare onvoorspelbare gedrag, net alsof er een kleuter aan de macht is, dit is natuurlijk niet fijn, maar karma is a b****, dus komt vast wel weer goed
  6. Twijfels 28 januari 2017 16:44
    Ja ja, die ING toch. Net zoals bij CNBC daar maken ze nu reclame dat er nog zoveel "arme" mensen geen aandelen bezitten en dat ze mee delen in dit feest. Ze moeten nu nog even instappen volgens hun. Goed Idee zou ik zeggen maar laat mij er maar buiten.

    De laatste keer dat ze in de USA zo'n goede cijfers hadden zoals nu over 2016 zijn ze met QE3 gestart. Nu gaat de FED op de rem staan. Geloven ze het zelf?

    p.s. Trumps beleid gaat niet werken of helemaal niet ingevoerd worden. Wordt gewoon een drama met als eindresultaat totaal onhoudbare schuld US.
  7. Belegde boterham 28 januari 2017 18:15
    De ING heeft ook nog ergens een onderzoekje liggen van ruim een jaar geleden over huizenprijzen en stijgingen van let wel.. (uit mijn hoofd) 1,5-2% per jaar...

    Tsja, je roept en je hebt media aandacht.

    Dacht dat het onderzoekje beursbarometer uit 500 beleggers bestaat...
32 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links