Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street opent licht in de plus'

'Wall Street opent licht in de plus'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting licht in de plus. Beleggers kijken na de positief verlopen eerste handelsdag van 2017 onder meer uit naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Fed, die later op de dag worden gepubliceerd.

De Fed besloot vorige maand de rente in de VS voor het eerst in een jaar te verhogen. Uit de notulen van die bijeenkomst valt mogelijk iets op te maken over de verwachtingen voor het verloop van het monetaire beleid in 2017. In dat kader wordt ook uitgekeken naar vrijdag. Dan wordt het maandelijkse banenrapport van de Amerikaanse overheid gepresenteerd. De groei van de werkgelegenheid is een belangrijke indicator bij het rentebeleid van de Fed.

Woensdag staan onder meer autobouwers in de aandacht op Wall Street. Gedurende de dag komen alle belangrijke merken met cijfers over hun verkopen in de VS in december.

Tesla

In de autosector lijkt Tesla een minder positieve dag tegemoet te gaan, door tegenvallende verkoopcijfers. Het bedrijf wist vorig jaar minder elektrische auto's aan de man te brengen dan het zelf had voorspeld.

Webwinkel Amazon liet weten dat zijn leveringen aan andere winkeliers tijdens de feestdagen sterk zijn gegroeid. Creditcardmaatschappij Mastercard stuitte op verzet van Britse toezichthouders bij zijn beoogde overname van de dienstverlener voor het betalingsverkeer VocaLink.

Farmaceut Agile Therapeutics staat voor een zware koersval. Het bedrijf meldde dinsdag dat ruim de helft van de vrouwen die deelnamen aan een onderzoek naar een nieuw anticonceptiemiddel zich vroegtijdig uit de studie hebben teruggetrokken. Het onderzoek leverde volgens het bedrijf wel positieve resultaten op.

Mijlpaal

Verder wordt de stand van de Dow Jones onveranderd scherp in de gaten gehouden. De index van dertig toonaangevende fondsen schoof dinsdag tijdens de eerste handelssessie van het nieuwe jaar weer op richting de mijlpaal van 20.000 punten, die eind vorig jaar een aantal keer op een haar na werd bereikt. De Dow krijgt woensdag mogelijk weer een zetje van de banken Goldman Sachs en JPMorgan Chase. Die blijven in trek door het vooruitzicht op een hogere rente.

De Dow sloot 0,6 procent hoger op 19.881,76 punten. De S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2257,83 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq won eveneens 0,9 procent en kwam op 5429,09 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 4 januari 2017 15:22
    Weer gaan die yankees de kar trekken waarschijnlijk,bij ons staat alleen de aex lichtjes groen,zijn 2 kleinere broertjes staan lelijk rood.
    Ik heb toch mijn positie ing maar weer versterkt,omdat ik met oplopende inflatie en rentecijfers in een zonnige toekomst geloof voor dit aandeel,bijkomend argument om dit aandeel bij te kopen is het vrij stevige dividend wat dit aandeel uitkeert,als alles een beetje wil gaan lukken is dat dubbel kassa!!
    Bovendien zit ing stevig in de oliesector,en mij lijkt het dat daar het ergste leed geleden is,dus heel wat gunstige feiten voor deze aankoop,maar dat is natuurlijk nog geen garantie dat het ook echt gaat lukken,we zullen wel zien,vele suksessen toegewenst!!!
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links