Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad onderuit in lichtrode AEX

Randstad onderuit in lichtrode AEX

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen schommelden dinsdag rond de slotstanden van de voorgaande dag. In Amsterdam vielen de kwartaalcijfers van uitzender Randstad slecht, terwijl bottelaar Refresco veel enthousiasme losmaakte met de aankondiging van een belangrijke overname in de VS.

De Amsterdamse AEX-index stond rond 11.40 uur 0,2 procent lager op 452,01 punten. De MidKap steeg 0,3 procent naar 629,86 punten. De graadmeters in Frankfurt en Londen stegen 0,1 en 0,3 procent. Parijs noteerde 0,2 procent in de min.

Randstad stond onderaan de AEX met een verlies van bijna 5 procent. De uitzender zag de omzetgroei vorig kwartaal afzwakken en wees daarbij onder meer op moeilijke marktomstandigheden in de VS.

MidKap

Refresco won 4 procent in de MidKap na de aankondiging van de overname van zijn Amerikaanse branchegenoot Whitlock Packaging. De Rotterdamse bottelaar van frisdranken en sappen zet daarmee zijn eerste stap in de VS.

Wessanen verging het minder goed bij de middelgrote bedrijven. De specialist in biologische voedingsmiddelen presenteerde opnieuw een stevige groei over het afgelopen kwartaal, maar werd door beleggers toch 0,4 procent teruggezet. De MidKap werd aangevoerd door TomTom (plus 5,5 procent), dankzij positieve uitlatingen van analisten van UBS.

Europa

In Londen leverde BP ruim 2 procent in na de publicatie van zijn kwartaalcijfers. Het olieconcern zag zijn winst de afgelopen maanden verder decimeren door de sterke daling van de olieprijs. Later deze week maken ook concurrenten Shell (min 0,9 procent in Amsterdam), Total, ExxonMobil en Chevron hun resultaten bekend.

In Frankfurt werd Commerzbank 5 procent minder waard. De Duitse bank kwam maandagavond met een winstwaarschuwing naar buiten. Deutsche Bank noteerde 3,4 procent in de min.

Euro

In Parijs wist telecomconcern Orange niet te overtuigen met zijn cijfers. Het aandeel zakte bijna 4 procent.

De euro noteerde dinsdagochtend 1,1015 dollar, tegen 1,0979 dollar bij het Europese slot een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,8 procent tot 42,78 dollar. Brentolie werd 0,5 procent goedkoper bij 44,50 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 15:16
    887,87
    +1,04% +9,16
  2. RANDSTAD NV 14:59
    47,290
    +1,66% +0,770

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links