Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer forse verliezen op beurzen na brexit

Weer forse verliezen op beurzen na brexit

AMSTERDAM (AFN) - De beurzen in Europa gingen maandag stevig omlaag, waarmee de zware koersverliezen van vrijdag verder werden uitgebouwd. De uitslag van het referendum over de brexit blijft zorgen voor onrust op de financiële markten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde rond het middaguur 1,9 procent lager op 416,24 punten. Vrijdag sloot de hoofdgraadmeter op het Damrak 5,7 procent in de min. Dat was een van de 25 slechtste beursdagen ooit. De MidKap ging 3,2 procent omlaag tot 590,49 punten. Parijs, Frankfurt en Londen zakten tot 1,7 procent.

Er is een periode van grote onzekerheid aangebroken voor beleggers door de uitslag van het brexit-referendum. Die onduidelijkheid zal de beurshandel voorlopig blijven overschaduwen, denken marktkenners. Daarnaast is Groot-Brittannië in een ernstige politieke crisis beland.

AEX

Het Britse pond sterling ging maandag verder omlaag naar het laagste niveau in 31 jaar. Ook loopt de goudprijs verder op, wat erop wijst dat beleggers nog steeds veilige havens zoeken.

In de AEX stonden de financiële fondsen opnieuw onderaan. ING, ABN AMRO en Aegon zakten tot 5,9 procent. Randstad ging 8,2 procent terug, na een afwaardering door Goldman Sachs.

Londen

In de MidKap had ingenieursbureau Arcadis (min 8,4 procent) het opnieuw erg lastig. Arcadis heeft veel blootstelling aan de Britse markt. Vrijdag kreeg het aandeel al zware klappen.

In Londen kelderde easyJet 18 procent. De Britse prijsvechter heeft zijn verwachtingen naar beneden bijgesteld vanwege de brexit. Ook kampt easyJet met de gevolgen van stakingen en slecht weer.

Brexit

De Britse banken moesten weer zware verliezen incasseren. RBS daalde 15 procent, Barclays duikelde 13 procent omlaag en Lloyds Banking Group verloor 9 procent.

Ook de Britse vastgoedonderneming Foxtons had een buitengewoon slechte dag met een min van 22 procent. De jaarprognoses werden verlaagd met het oog op de brexit.

De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,1 procent op 47,60 dollar en Brentolie klom 0,1 procent tot 48,48 dollar. De euro zakte naar 1,1031 dollar, tegen 1,1114 dollar bij het slot in Europa vrijdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Belgske 27 juni 2016 12:46
    quote:

    Peter, Denzell schreef op 27 juni 2016 12:38:

    Misschien wordt het tijd dat de E.C.B. zich er mee moet gaan bemoeien, een gerust stellende speech kan ook helpen!!!!
    Geloof maar dat er wat af gebeld wordt nu lol...Maar hoe gaan ze dit keren? Dit kost miljarden en duizenden jobs...En we zitten nog altijd in een dal qua werkgelegenheid.
43 Posts
Pagina: 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links