Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bristol-Myers verhoogt prognoses

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse farmaceut Bristol-Myers Squibb heeft zijn winst- en omzetverwachting voor het hele boekjaar naar boven toe bijgesteld. Dat deed het concern donderdag bij de presentatie van zijn eerstekwartaalcijfers, die beter waren dan verwacht.

Bristol-Myers denkt nu dat de winst per aandeel uit zal komen in een bandbreedte van 2,50 tot 2,60 dollar. Eerder rekende het nog op een resultaat van 2,30 tot 2,40 dollar per aandeel. De omzet zal daarbij tussen met minimaal tien procent groeien (low-double digits), in plaats van de eerder voorspelde circa 5 procent (mid-single digits).

De onderneming zag de opbrengsten in het eerste kwartaal stijgen tot bijna 4,4 miljard dollar. Dat kwam onder meer door het succes van kankermedicijn Opdivo en andere producten. De winst kwam uit op 1,2 miljard dollar, of 0,71 dollar per aandeel.

AbbVie

Branchegenoot AbbVie, dat ook kwartaalcijfers publiceerde, kondigde tevens een miljardenovername aan. Het neemt kankermedicijnmaker Stemcentrx over voor 5,8 miljard dollar. Met de stap wil AbbVie zichzelf minder afhankelijk van zijn stermedicijn Humira.

Mede vanwege de overname verlaagde de partner van biotechnologiebedrijf Galapagos zijn winstprognose , waarbij het nu rekent op een winst per aandeel in een bandbreedte van 4,62 dollar tot 4,82 dollar. De lagere verwachting komt door de kosten die AbbVie moet maken voor de overname van Stemcentrx, aldus de onderneming.

AbbVie rapporteerde over het eerste kwartaal een omzet van krap 6 miljard dollar, bijna een kwart meer dan een jaar eerder. Humira was daarbij verantwoordelijk voor 3,6 miljard dollar aan opbrengsten. De kwartaalwinst steeg tot bijna 1,4 miljard dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links