Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Aarzelende start Wall Street in verschiet'

'Aarzelende start Wall Street in verschiet'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street maken zich vrijdag op voor een aarzelende start, na de stevige verliezen van de voorgaande dag. Beleggers verwerken tegenvallende cijfers over de winkelverkopen in de Verenigde Staten en kwartaalresultaten van onder meer Cisco Systems en winkelketen J.C. Penney.

Voorbeurs werd gemeld dat de winkelverkopen in de VS vorige maand marginaal zijn gestegen. De vooruitgang bleef daarbij beperkter dan verwacht. Daarnaast bleken de producentenprijzen onverwacht opnieuw te zijn gedaald. Na opening van de beurs volgt nog de meest recente stand van het consumentenvertrouwen in de VS.

Het aandeel Cisco Systems staat voorbeurs onder druk. De producent van netwerkapparatuur presenteerde donderdag nabeurs beter dan verwachte cijfers over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2015/2016, maar de prognoses voor het tweede kwartaal vielen tegen.

J.C. Penney onder druk

Winkelbedrijf J.C. Penney overtrof de verwachtingen met zijn omzetgroei in het afgelopen kwartaal en een nettoverlies dat kleiner uitviel dan gedacht. De uitbater van kleding- en interieurwinkels hield daarbij vast aan zijn verwachtingen voor dit jaar. Desondanks staat het aandeel J.C. Penney onder druk, mede door de negatieve teneur rond de hele detailhandel in de markten. Branchegenoot Nordstrom stevent af op een nog groter koersverlies bij opening, na de publicatie van tegenvallende kwartaalresultaten.

Ook farmaceut Perrigo lijkt op weg naar een negatief begin. Een klein uur voor opening meldde branchegenoot Mylan dat de voorgenomen overname van Perrigo niet doorgaat. Er hebben zich te weinig aandeelhouders gemeld om het bod te laten slagen. Het bestuur van Perrigo verzette zich tegen de overname.

Yum Brands

Fastfoodbedrijf Yum Brands lijkt door beleggers te worden beloond. Het moederbedrijf van KFC en Pizza Hut meldde voorbeurs dat de verkopen in China vorige maand zijn gegroeid.

Donderdag sloot de Dow-Jonesindex met een verlies van 1,4 procent op 17.448,07 punten. De S&P 500 daalde ook 1,4 procent, tot 2045,97 punten en de Nasdaq moest 1,2 procent terug tot 5005,08 punten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links