Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: Renewi zet goede stappen
Beeld: Renewi

Beursblik: Renewi zet goede stappen

(ABM FN-Dow Jones) De jaarcijfers van Renewi verrasten niet, na de update die de afvalspecialist al in april gaf, maar de verkoop van UK Municipal betekent dat het bedrijf een nieuwe hoofdstuk begint. Dit stelden analisten van Berenberg vrijdag in een rapport.

Berenberg meent dat Renewi met de jaarcijfers heeft laten zien een flinke progressie te boeken met de drie beloftes die het bedrijf zijn aandeelhouders deed, namelijk het optimaliseren van de portefeuille, betere marges en aandeelhoudersbeloningen en het aanjagen van de autonome groei.

De verkoop van UK Municipal kost Renewi 146 miljoen euro plus 7 tot 8 miljoen euro aan transactiekosten. Kortom er stroom circa 154 miljoen euro uit de onderneming. Maar de verplichtingen dalen ook met 89 miljoen euro, waardoor de deal per saldo 57 miljoen euro netto kost, aldus analist James Bayliss.

Renewi gaf aan dat de verkoop van UK Municipal 15 tot 20 miljoen euro aan vrije kasstroom oplevert en Berenberg schat dat de EBIT-marge met minimaal 50 basispunten verbetert.

"Met hogere marges en een beter gestroomlijnde organisatie met meer focus, denken we dat een omzetgroei van circa 5 procent en een dubbelcijferige groei van de EBIT haalbaar is", aldus Bayliss. De analist denkt dat Renewi de schuld jaarlijks met 40 tot 50 miljoen euro kan verlagen.

Berenberg handhaafde het koopadvies op Renewi met een koersdoel van 7,10 Britse pond.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Renewi en Freepoint Eco-Systems willen samenwerken
  2. Jaarvergadering Renewi keurt alle agendapunten goed

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RENEWI kopen verkopen

90% zegt kopen

10 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.