Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Tegenslag bij EMA resulteert in tijdverlies voor Pharming
Beeld: ABM Financial News

Tegenslag bij EMA resulteert in tijdverlies voor Pharming

(ABM FN-Dow Jones) Pharming Group heeft een vertraging van circa 18 maanden opgelopen met het goedkeuringsproces van leniolisib voor de behandeling van APDS door de EMA, het Europese Geneesmiddelenbureau.

Die oordeelde donderdagavond dat de definitie van regulatoire startmaterialen die zijn toegepast in het productieproces voor leniolisib moet worden aangepast.

"We hebben die 18 maanden nodig om het verzoek van de EMA te implementeren", zei CEO Sijmen de Vries van Pharming in gesprek met ABM Financial News. "Dat kost nu eenmaal tijd."

Pharming hoopte aan dit verzoek van de toezichthouder te mogen voldoen nadat het goedkeuring had verkregen, maar daar ging de EMA niet in mee. Wel verstrekte de toezichthouder een zogeheten 'clock stop', wat betekent dat Pharming geen nieuwe procedure hoeft te starten, wat anders wel het geval was geweest.

De kosten die het verzoek van de EMA met zich meebrengt, noemde De Vries "niet relevant". "De kwestie is dat we tijd verliezen", aldus de CEO. Toch is de impact op de omzet in 2024 en 2025 "nihil".

Europa wordt volgens De Vries pas op langere termijn echt relevant. De doorlooptijd, het verkrijgen van vergoedingen door de verzekeraars en de gefragmenteerde Europese markt, waar Pharming land voor land zaken geregeld moet krijgen, zorgen hiervoor.

Het groeiverhaal van Pharming is volgens De Vries dan ook nog intact, "want die wordt gedreven door de VS, waar we volgend jaar veel nieuwe patiënten naar verwachting kunnen verwelkomen, omdat we dan de uitkomsten kennen van de VUS projecten die nu lopen."

Dan wordt duidelijk voor meer dan 1.100 Amerikaanse patiënten die nu een VUS-uitslag van hun genetische test hebben, hoeveel ervan er met APDS gediagnosticeerd zijn, lichtte de CEO van Pharming toe.

In 2024 rekent Pharming op een omzet van 280 tot 295 miljoen dollar, een groei van 14 tot 20 procent.

Bron: ABM Financial News


ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: AEX struikelt voor de finish, maar Pharming komt met de schrik vrij
  2. De markt kijkt niet verder dan zijn neus lang is bij Pharming

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming kopen verkopen

87% zegt kopen

23 stemmen

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.