Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Voorlopig akkoord over zomerdienst KLM

AMSTELVEEN (AFN) - KLM heeft tijdelijke afspraken gemaakt met de vakbonden waardoor vanaf 11 mei geen vluchten meer hoeven te worden geschrapt wegens een gebrek aan personeel. Een definitief cao-akkoord is er nog niet. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.

Vorige week zag KLM zich gedwongen in de eerste weken van mei in totaal 22 vluchten uit het zomerschema te halen omdat een nieuwe cao met het cabinepersoneel uitbleef. Er moet harder gewerkt worden om het rooster sluitend te krijgen maar daar gingen de bonden niet zonder meer mee akkoord.

Door de tijdelijke afspraken hoeven geen nieuwe vluchten te worden geannuleerd. Ook de vluchten naar de nieuwe Canadese bestemming Edmonton, die wegens de moeizame onderhandelingen waren uitgesteld, beginnen op korte termijn. Een precieze datum is nog niet vastgesteld.

Intensieve gesprekken

KLM zegt waardering te hebben voor de medewerking van de vakbonden, en vertrouwt erop dat de ,,intensieve gesprekken'' de komende periode zullen leiden tot een cao waar alle partijen mee uit de voeten kunnen. Over de onderhandelingen met het grondpersoneel werden geen mededelingen gedaan.

FNV Cabine liet weten dat KLM de ontstane situatie aan zichzelf te wijten had. De vakbond verwacht dan ook iets terug te krijgen voor zijn constructieve opstelling. De handreikingen die de luchtvaartmaatschappij tot dusver heeft gedaan staan volgens FNV ,,totaal niet in verhouding'' tot wat de bonden hebben geleverd.

Rekening

,,We hebben KLM daarom duidelijk gemaakt dat er nog een rekening te vereffenen is in de gesprekken over een cao die zeer binnenkort vervolgd zullen worden'', aldus de onderhandelaars. FNV blijft inzetten op loonsverhoging en verlichting van de werkdruk.

Cabinevakbond VNC hamert vooral op verlichting van de arbeidsomstandigheden en betere compensatie na lange vluchten. Op dat terrein zal KLM nu over de brug moeten komen, vindt onderhandelaar Chris van Elswijk. ,,De liefde moet wel van twee kanten komen'', zei hij. ,,Maar de eerste horde is nu genomen.''

Lees over dit aandeel ook

  1. 02 mei "Brussel onderzoekt o.a. Air France-KLM om greenwashing"
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,970 03 mei
-0,016 -0,16%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links