Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Extra risico's bedrijfsleven door olieprijs'

ROTTERDAM (AFN) - De sterk gedaalde olieprijs zorgt voor extra politieke risico's voor het bedrijfsleven in veel opkomende landen. Dat meldde risico-adviseur en verzekeringsmakelaar Aon woensdag op basis van de jaarlijkse Political Risk Map.

Volgens Aon kunnen overheden financiële problemen krijgen door de lage olieprijs, waardoor er risico's zijn bij de betaling in harde valuta en inmenging van de politiek in de economie. Met name in olieproducerende Afrikaanse landen zoals Angola, Ghana, Libië en Mozambique lopen bedrijven een groter risico op problemen met betalingen in en overheden die niet aan de financiële verplichtingen kunnen voldoen, aldus Aon. Dit geldt ook voor landen als Rusland, Iran en Venezuela.

Verder zorgt ook de strijd tegen terreurgroeperingen zoals IS en Boko Haram voor extra risico's voor het internationale bedrijfsleven, net als het conflict in het oosten van Oekraïne. In totaal namen de politieke risico's in twaalf van de onderzochte 163 opkomende economieën toe, terwijl in zeven landen de situatie voor het bedrijfsleven veiliger werd.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links