Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stabiele groei voor industrie eurozone

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in februari in ongeveer hetzelfde tempo gegroeid als een maand eerder. Dat maakte marktonderzoeker Markit maandag bekend op basis van een definitief cijfer.

De inkoopmanagersindex voor de industrie in het eurogebied noteerde een stand van 51, net als in januari. Bij een voorlopige raming werd een niveau gemeld van 51,1. Een stand van 50 of meer wijst op groei, daaronder op krimp. De industrie in de eurozone laat nu al twintig maanden op rij vooruitgang zien.

De index voor de Duitse industrie kwam vorige maand uit op 51,1. Bij een voorlopige raming werd een stand gemeld van 50,9, net als in januari. Voor de Franse industrie zakte de index af naar 47,6, van 49,2 in januari.

Italië

In Italië was sprake van groei in de industrie. De index steeg naar 51,9, van 49,9 in januari. In Spanje hield de groei van de industrie aan, zij het in een iets gematigder tempo dan in januari.

Markit meldde verder dat de groei van de Britse industrie in februari het hoogste niveau heeft bereikt in zeven maanden. Die index klom naar 54,1, van een herziene 53,1 in januari.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links