Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstsprong voor Spaanse bank Bankia

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 maart 2015 00:20
    De bank werd leeggeplukt door politici, voornamelijk van de huidige regeringspartij, ze gaven zichzelf creditcards voor privé-uitgaven zonder limiet, en gebruikten ze ook om geld op te nemen uit bankautomaten, en dat bovenop hun riante salarissen. Met die creditcards kochten ze ook dure horloge's, auto's, etc.

    Toen er geen geld meer was besloten ze om d.m.v. misleiding spaargeld van klanten (inclusief jeugdrekeningen) om te zetten in achtergestelde eeuwigdurende leningen aan de bank. Toen dat weer opraakte toen besloten ze om naar de beurs te gaan en vervalsten de jaarrekening om de aandeelhouders te misleiden. En toen ze ook door die opbrengsten heenraakten ging het failliet, vertrok het bestuur met riante ontslagvergoedingen, en mocht de burger voor talloze miljarden met (Europees) belastinggeld bijspringen. Spanje kreeg 40 mrd aan EU-geld om "banken te redden".

    Toen dit naar buiten kwam stuurde de rechter de nummer 2 van de bank (dhr. Blesa) de gevangenis in. Kort daarop werd hij vrijgelaten op verzoek van de Openbare Aanklager en werd de rechter op non-actief gesteld. Een nieuwe rechter is aangesteld, alle verdachten lopen vrij rond, al is de nieuwe rechter wel bezig met beslaglegging op hun bezittingen. De vraag is hoe lang die nieuwe rechter zijn functie nog zal mogen uitvoeren van de corrupte regering.

    Op het moment lopen er duizenden procedures tegen de bank, zowel van voormalige spaarders als van voormalige aandeelhouders. Spanje heeft besloten dat het merendeel van de schade, indien de eisers in die procedures van de rechters gelijk krijgen, met publiek geld vergoedt moet worden.

    Spanje wordt door EU-politici gezien als het voorbeeldige jongetje van de klas...
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links