Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Moody's: kredietwaardigheid Rusland is 'junk'

Moody's: kredietwaardigheid Rusland is 'junk'

NEW YORK (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's heeft zijn kredietbeoordeling voor Rusland verder verlaagd. Rusland is afgezakt van Baa3 naar Ba1 en de vooruitzichten zijn negatief, meldde Moody's vrijdag. Rusland heeft nu de bijzonder risicovolle 'junk'-status.

Volgens Moody's lijdt Rusland onder de crisis in Oekraïne, de olieprijs en de koers van de roebel. Die kunnen bovendien leiden tot ,,ernstigere politieke en economische schokken''.

Moody's verwacht dit jaar een diepe recessie en in 2016 een aanhoudende krimp. Het bureau denkt niet dat de leiders dat kunnen tegengaan. De kans op nieuwe sancties is groter dan de kans dat de strafmaatregelen worden verlicht, aldus Moody's, en de kans op een klap voor het vertrouwen is groter dan de kans op herstel van vertrouwen.

Deviezen

Rusland heeft ook steeds minder deviezen op voorraad. Het land kan namelijk moeilijk geld lenen op westerse kapitaalmarkten. Er is volgens Moody's ook een kleine kans dat Rusland moeite krijgt om schulden op tijd af te betalen. Dat hangt af van ,,het internationale antwoord op het militaire conflict in Oekraïne'' en de reactie van Moskou daarop.

Ratingbureau Standard & Poor's (S&P) had Rusland eind januari al verlaagd naar 'junk'. Bij Fitch zit het land nog net boven die grens.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 februari 2015 23:15
    Dan is heel Europa en USA iets van Ccc.... niveau uitwerpselen.

    Hun financiele toestand is namelijk vele malen erger dan die van Rusland. Maar als deze bedrijven zo oordelen worden ze door USA overheid direct kapot gemaakt, en dat weten ze heel goed door de laatste bijstelling van USA.

    Hef kredietbeoordelaars maar op, het zijn niets meer dan politieke PR bedrijven tegenwoordig.

  2. Galajurk 21 februari 2015 01:50
    Is lastig om de kredietbeoordelaars te beoordelen , zal vast wat politiek bij zitten . Maar om zo stellig te zijn zoals oldandwise...ik weet wel dat Rusland niet terecht kan bij westerse financiële markten en door hun falend beleid in Oekraïne zal dat nog wel even zo blijven. En de reserves nemen snel af.
    Europa en USA kunnen tegen lage rentes erg veel lenen , dus niet zo problematisch als het lijkt.
  3. Blackmouse88 21 februari 2015 08:21
    Mijne heren, De derde wereldoorlog is met de anexatie van de Krim begonnen.
    Alleen worden de middelen nu met grote traagheid ingezet.
    En, jawel, ook de kredietbeoordelaars vechten mee.
    Uiteraard vanwege vaderlandsliefde, het zijn namelijk uiterst empathische instellingen. Ondertussen herbewapenen met militaire middelen.
    Want dat dit soort instellingen geen enkele oorlog winnen weten we al heel lang.
  4. [verwijderd] 21 februari 2015 09:57
    Usa en west Europa zijn de grootste junks het is hoe hun het willen of je wordt geboycot. Wie de bal te hard kaatst kan 'm ook terug verwachten dus het zal niet lang duren voor ze hier als junks naar kliniek moeten en usa moet ze dan hun shot geven. Zoals snowden al zei nl is gwn een hondje van usa.
  5. [verwijderd] 21 februari 2015 11:48
    De tienduizenden nazi's samen met de rijke joden, die gevlucht/uitgenodigd of beter "in de armen werden gesloten" door de Amerikanen eind WO2, wat een ironie, die 2 aartsvijanden, maken nu de dienst uit in de VS. Waar de joden het iets meer voor t zeggen hebben. Er is één wereldheerser en dat is Goldman Sachs die overal op deze aardbol hun soldaten gestationeerd hebben, waaronder ook hun Moody's. Deze oud joden en ex Duitsers hebben een pleur... hekel aan de russen. 1 en 1 is 2. Dus wie de (Oekraïne )de revolutie ontketent heeft, ten eerste de devil himself, nl de VS, met behulp van een stelletje Nederlandse staatsmongolen die zich hier politici noemen, (eentje lijkt er ook nog op), zijn we Joegoslavië vergeten!!! Opgeruid door de VS werd een staatsgreep gedaan, een regering omver geworpen die door het volk was gekozen. Er waren al zon 1000 man Amerikaanse speciale troepen voor de revolutie. Die mensen zijn dubbel bedrogen toetreding tot de EU voor gehouden, DUS NIET!!! Financiële tegemoetkoming , DUS NIET!!! Dit land bestaat nog steeds voor de helft uit Russen(gezind). Wie geeft hun het recht niet om op te komen voor hun belangen. Het belang van de VS weten we nu wel, zo dicht mogelijk op de russen hun lip zitten, maakt ze niet hoe of wat, Dit land dat vergeet zelf in de spiegel te kijken naar wat er allemaal gaande is in hun eigen tuin, deze z.g. wereldverbeteraars hebben gefaald op alle fronten, te beginnen in de eind jaren 50, Korea, Vietnam, Somalie, Irak 3x, Libië, Syrië, Afghanistan tig keer, Jemen, Iran is dan wel niet in volgorde maar dit land heeft meer verkloot dan alle landen bij elkaar. Oorlogshitsers, wat hier gaat gebeuren ze zijn een oorlog aan t plannen over onze rug, de ver van je bed show voor de VS, brengt weer geld in het laatje. Verdeel en Heers.
    Het is een doorn in het oog voor ze dat de Russen economisch voor de wind gaat, dus hup alles uit de kast he, om dit Rusland te treffen met sancties. Maakt niet uit naar waar en wat dit toe leidt. Waar Attila(VS) zijn voet zet groeit geen gras meer. Ik wil in dit schrijven niet alle joden beschimpen uiteraard, maar het bevreemd mij wel, dat de VS niets doet, als bv Israël heel Palestina(woonwijken) plat bombardeert. Saoedi-Arabië de grootste vriend is, notabene grootsponsor van extremisten in de Jihad.
  6. forum rang 6 Chiddix 21 februari 2015 11:58
    quote:

    ch@rter schreef op 21 februari 2015 11:08:

    De rijke russen zitten allemaal in het zonnige buitenland met hun roebels.
    En niemand staat in de rij om het thuisfront te sponsoren.
    Hoe kan dat Toch ;)
    Sponseren is nog niet nodig. De doorsnee Rus is tevreden met een dak boven hun hoofd, kleding en voedsel. Zijn niet zulke mopperaars als in het westen, ha , ha , als de broekriem moet worden aangehaald.
  7. [verwijderd] 21 februari 2015 12:46
    quote:

    Blackmouse88 schreef op 21 februari 2015 08:21:

    Mijne heren, De derde wereldoorlog is met de anexatie van de Krim begonnen.
    Alleen worden de middelen nu met grote traagheid ingezet.
    Traagheid? Spionagemiddelen laten zich niet zo makkelijk spotten. Maar als men "de democratie komt brengen" weet je wel hoe laat het is.
  8. [verwijderd] 21 februari 2015 13:31
    quote:

    Chiddix schreef op 21 februari 2015 11:58:

    [...]

    Sponseren is nog niet nodig. De doorsnee Rus is tevreden met een dak boven hun hoofd, kleding en voedsel. Zijn niet zulke mopperaars als in het westen, ha , ha , als de broekriem moet worden aangehaald.
    Dat komt omdat de broekriem al op het laatste gaatje zit bij de doorsnee rus, en die dus de dupe is van al dat Rode geklooi.
    Bij "openbaar" mopperen daar, trekken ze de riem uit je broek en wordt je lens geslagen en mag je verder van geluk spreken.
  9. WijHetVolk 21 februari 2015 13:46
    EUR/RUB 48,44 (01/4/2014) 70,20 (20/2/2015) +44,92%
    RUSLAND-RTS (beursindex) 761.30 (5/1/2015) 910,42 (20/2/2015) +19.58%

    Ik denk dat het wel mee valt met die "arme" Russen. Ik (de belegger) vaar er in ieder geval wel bij. Vraagtekens zou je, zoals hier al word aangegeven, moeten zetten bij die Amerikaanse stemmingmakers.
  10. WijHetVolk 21 februari 2015 13:58
    quote:

    Guusje 64 schreef op 21 februari 2015 01:50:

    ... en door hun falend beleid in Oekraïne..
    Heeuuuh....van welke planeet kom jij?

    quote: "De slag om Debaltseve dreigt uit te lopen op een herhaling van het debacle van Ilovajsk van vorige zomer. Toen werden honderden Oekraïense militairen afgeslacht, nadat zij waren omsingeld door rebellen en Russische troepen. Ditmaal dreigt een nog veel erger bloedbad: er zitten nog zeven- tot achtduizend Oekraïense militairen vast. "

    www.volkskrant.nl/dossier-oorlog-in-o...
  11. [verwijderd] 21 februari 2015 18:34
    quote:

    Guusje 64 schreef op 21 februari 2015 01:50:

    Is lastig om de kredietbeoordelaars te beoordelen , zal vast wat politiek bij zitten . Maar om zo stellig te zijn zoals oldandwise...ik weet wel dat Rusland niet terecht kan bij westerse financiële markten en door hun falend beleid in Oekraïne zal dat nog wel even zo blijven. En de reserves nemen snel af.
    Europa en USA kunnen tegen lage rentes erg veel lenen , dus niet zo problematisch als het lijkt.
    Als je (zoals je zelf aangeeft) weinig kennis hebt over het onderwerp is het dan wel zinvol om zo'n reactie te geven?

    - De westerse landen zijn niet de enige die kunnen financieren.
    - "Reserves" zijn afhankelijk van veel factoren. Dus hoe kom je erbij dat die "snel afnemen"? Directe lijn met Putin soms?
    - EU en USA lenen indirect van centrale banken met QE acties e.d.
    (en helaas ook van sociale voorzieningen als pensioenfondsen, dus reken daar straks maar niet op).
    Dus dat is zeker problematisch....

    - Zoals al aangegeven is bij de laatste verlaging van USA door een kredietbeoordelaar het bedrijf nog net niet kapot gemaakt door USA overheid. Dat was een keiharde en duidelijke (politieke) waarschuwing...
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links