Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Biotechbedrijf BBB Therapeutics op de fles

DEN HAAG (AFN) - Het Leidse biotechnologiebedrijf BBB Therapeutics, dat onderzoek doet naar mogelijke medicijnen tegen verscheidene hersenaandoeningen, is failliet. Dat heeft curator Marc Udink maandag bevestigd na een bericht van RTL Nieuws.

Het bedrijf kreeg vorige week al uitstel van betaling. Daarna is gebleken dat financiering om het lopende onderzoek voort te zetten ontbreekt. ,,Het geld was echt op'', aldus Udink. BBB Therapeutics studeerde op een beursgang om het benodigde kapitaal op te halen. ,,Maar het onderzoek leende zich daar in dit stadium nog niet voor'', zei de curator.

De octrooien, licenties en onderzoeksresultaten worden bij opbod verkocht. Daarbij heeft een verkoop aan één partij die het onderzoek voort kan zetten de voorkeur. ,,Ook gezien het maatschappelijk en medisch belang dat daarmee gemoeid is'', zei Udink. ,,De portefeuille verspreid onderbrengen heeft eigenlijk geen zin.''

Redelijk optimistisch

De curator is op termijn redelijk optimistisch over de reddingskansen, zelfs nu de bedrijfsvoering door het faillissement stil is komen te liggen. ,,Er is veel belangstelling'', zei hij, hoewel hij moest erkennen dat ook koopjesjagers azen op het in potentie waardevolle intellectuele eigendom van BBB Therapeutics, met de bedoeling dat met veel winst door te verkopen. Met zulke partijen zal hij naar eigen zeggen echter geen zaken doen.

Een punt van zorg is volgens Udink de groep patiënten die in het kader van het onderzoek medicijnen krijgt toegediend. Daar moet een oplossing voor komen nu de productie is gestaakt, zei hij. Ook voor promovendi die gebruik maken van de onderzoeksresultaten is een oplossing gewenst. Udink roept met name de overheid op daar het voortouw in te nemen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links