Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Halve handelsdag in New York

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York zijn vrijdag slechts een halve dag open. Donderdag waren de Amerikaanse graadmeters gesloten vanwege de viering van Thanksgiving Day. Veel Amerikanen nemen de dag erna, op de zogenoemde Black Friday, vrij om inkopen te doen voor de feestdagen.

De maandag na Thanksgiving staat bekend als Cyber Monday. Op die dag gaan de Amerikanen op zoek naar koopjes op het internet. Het feestdagenseizoen is erg belangrijk voor de Amerikaanse detailhandelaren, die tijdens deze periode alles uit de kast halen om klanten te lokken.

Sterke winkelverkopen zouden er volgens marktvorsers ook voor kunnen zorgen dat de graadmeters op Wall Street hun recordreeks verder voort zetten. De aandelen van de grote detailhandelsconcerns zullen dan ook zeker de aandacht op zich gericht weten.

Oliebedrijven

Ook oliebedrijven en ondernemingen die aan de sector zijn gerelateerd staan in de schijnwerpers. Donderdag handhaafde de Organisatie van Olie Exporterende Landen (OPEC) het productieniveau op 30 miljoen vaten per dag. Daarop kelderden de olieprijzen en gingen in Europa de olieconcerns en dienstverleners aan de sector hard onderuit.

Woensdag bereikten de Dow-Jonesindex en de S&P 500 tegen het eind van een rustige handelssessie nieuwe recordniveaus. Beleggers waren lange tijd op zoek naar richting na de publicatie van een flink aantal macrocijfers. Optimisme dat de Amerikaanse economie bestand is tegen een matige ontwikkeling elders in de wereld zorgde uiteindelijk voor een opleving.

De Dow-Jonesindex sloot 0,1 procent hoger op 17.827,75 punten en de de S&P 500 steeg 0,3 procent tot 2072,83 punten. De Nasdaq won 0,6 procent tot 4787,32 punten dankzij een winst van 4,1 procent voor Hewlett-Packard.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links