Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ABN AMRO
Beeld: ABN AMRO

Beursblik: Berenberg verhoogt koersdoel ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor ABN AMRO verhoogd van 16,10 naar 17,20 euro met een herhaling van het Houden advies. Dat bleek donderdag uit een analistenrapport.

Berenberg verlaagde daarin zijn verwachting voor de jaarlijkse aandeleninkopen door ABN AMRO van 0,7 miljard naar 0,5 tot 0,6 miljard euro, na de tegenvallende daling van de kapitaalbuffers bij de eerstekwartaalcijfers. 

Dat is gebaseerd op de aanname dat een verdere stijging van de risicogewogen balans met 6 miljard euro dit jaar de kernkapitaalratio (CET1) met nog eens 60 basispunten zal verlagen, nadat deze in het eerste kwartaal al 50 punten lager uitviel dan verwacht.

De tegenvaller was voor 14 basispunten het gevolg van een grotere risicogewogen balans als gevolg van aanpassingen van het kapitaalmodel, voor 12 basispunten een seizoensmatig effect bij het clearingbedrijf en verder het gevolg van de overdracht van een grote portefeuille met bedrijfsleningen naar een simpeler model van risicowegingen.

De analisten roepen de bank op om meer zekerheid te bieden dat een uitdijende risicogewogen balans geen bedreiging zal zijn voor het gezonde rendement aan dividend en aandeleninkopen van 13 procent dat beleggers verwachten.

Omdat Berenberg weinig ruimte ziet voor winstgroei op de middellange termijn, is het aandeel naar mening van de analisten redelijk gewaardeerd momenteel met een korting van 15 procent ten opzichte van sectorgenoten. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Slotcall: AEX daalt, Ease2Pay piekt en ABN Amro zwijgt
  2. Aankoop Duits HAL geldt als een fraaie fit bij ABN Amro

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. kopen verkopen

93% zegt kopen

14 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.