Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

G20 nog oneens over groeimaatrgelen

CAIRNS (AFN/RTR) - De 20 invloedrijkste industrielanden zijn het er nog niet over eens hoe de economische groei in de periode tot 2018 met 2 procent moet worden opgevoerd. Dat bleek zondag na afloop van een vergadering van de ministers van Financiën en centrale bankiers van de G20 in de Australische stad Cairns.

Tot dusver zijn maatregelen overeengekomen die voor 1,8 procent extra groei zorgen. De G20-landen zoeken het vooral in extra investeringen, met name in infrastructuur. Die moeten de economie en werkgelegenheid de komende jaren een extra duwtje in de rug geven.

Om aan de beoogde 2 procent te komen, zou volgens landen als de Verenigde Staten vooral Europa meer haast moeten maken met stimuleringsmaatregelen. Met name Duitsland is het daarmee oneens en blijft hameren op hervormingen en begrotingsdiscipline.

Tegenwind

,,Mijn zorg is dat als de inspanningen om de vraag te stimuleren te lang worden uitgesteld, er een risico is dat de tegenwind sterker wordt, en wat Europa nodig heeft is wat rugwind voor de economie'', zei de Amerikaanse minister van Financiën Jack Lew. Ook Japan zou volgens hem de eigen economie meer moeten ondersteunen.

Het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft nog geen einde kunnen maken aan de periode van zwakke binnenlandse vraag en lage inflatie in de eurozone. ECB-president Mario Draghi riep sterkere eurolanden als Duitsland vorige maand al op de portemonnee te trekken om de economie vooruit te helpen.

Strengere belastingregels

De G20 hebben ook verder gewerkt aan strengere belastingregels voor grote bedrijven. Nu bestaan er voor multinationals nog vluchtmogelijkheden via brievenbusfirma's in landen met een fiscaal vriendelijker klimaat. Met een betere afstemming van regels en uitwisseling van informatie moeten die mazen in de wet worden gedicht.

In november is in Brisbane de volgende topontmoeting tussen de staatshoofden en regeringsleiders van de G20. Dan moeten knopen worden doorgehakt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Traveler@repair 22 september 2014 00:38
    tja, die Euro, dat proefkonijn voordat de wereldbit van de new world order wordt ingeveord, ach ja.
    NL voorop is alvast een 900 miljoen gereserveerd, zgn. niet ingevuld, voor oorlogsvoering.
    Daar is waar ze op uit zijn de idioten !
    Bommen gooien, raketten afschieten, net als Bush and Blair in Irak zelfs met licht nucleaire wapens hebben gedaan. En dan gaan wij demonstreren om CO2 gassen terug te dringen en zelf in de grond te gaan pompen....onder het mom van werkgelegenheid..jaja..
    Dus: werk aan de winkel !
    Defensie, betekend verdedigen...draaien we om naar aanvallen met drones, raketten, bij voorkeur licht nucleair, dan is het effect wat groter..kan je met lichtere munitie met een klein ding vanachter je computertje bedienen...
    En CO2 de grond in pompen.
    Geen nieuwe bomen planten, doen we niet meer, geeft zoveel rommel op straat...daar moet bezuinigd worden.
    Tja..en wij ? Betalen, belastingen omhoog, bij voorkeur ouderen aanpakken, dan kunnen de laatste restaurants ook dicht en wat dacht u van de pretparken. Opa en Oma betaalden heel vaak het familie weekeinde...
    Noot: Mark Rutte en Alexander Pechtold niet toevallig winnaars van de vorige verkiezingen en samenstellers van de belastingen op u.
    Waren net als Obama en Hillary uitgenodigd door de Bilderberggroep.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links