Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ECB geeft beurzen flinke impuls

AMSTERDAM (AFN) - Het besluit van de Europese Centrale Bank (ECB) om de rente te verlagen en de kredietverlening in de eurozone aan te jagen, gaf de Europese beurzen donderdag een flinke impuls. Direct na de aankondiging daalde de euro tot de laagste koers ten opzichte van de dollar in ruim een jaar.

Met nog drie kwartier handelen te gaan stond de AEX-index 1,2 procent hoger op 422,34 punten en koerste de MidKap 1,1 procent in de plus op 619,14 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs wonnen respectievelijk 0,8 en 1,8 procent, terwijl het de FTSE in Londen (plus 0,2 procent) aanzienlijk minder goed afging.

De ECB wil de kredietverlening aanjagen door herverpakte leningen en obligaties op te kopen bij banken. Hoewel de omvang van dat opkoopprogramma pas volgende maand bekendgemaakt wordt, liepen de koersen van de meeste banken gelijk op. ING voerde de AEX aan met een plus van 2,4 procent, Commerzbank steeg in Frankfurt 5,5 procent en in Parijs boekte Société Générale een winst van 5,4 procent.

Spanje

In de MidKap ging technisch dienstverlener Imtech aan kop met een plus van 5,7 procent. Wereldhave (onveranderd) maakte een eerder verlies geheel goed. De vastgoedinvesteerder vertrekt uit Spanje en verkoopt zijn Spaanse vastgoedportefeuille aan branchegenoot Axia.

Bilfinger ging in Frankfurt bijna 10 procent onderuit. De Duitse bouwer en industrieel dienstverlener kwam voor de derde keer dit jaar met een winstalarm. De Nederlandse branchegenoot BAM, die ook op de Duitse markt actief is, steeg juist 0,9 procent.

Euro

In Londen steeg Standard Life 8,8 procent. De Britse verzekeraar verkoopt de Canadese activiteiten aan branchegenoot Manulife Financial Corp en zal na afronding van de transactie een groot deel van de opbrengst uitkeren aan de aandeelhouders.

De euro dook voor het eerst sinds juli 2013 onder de 1,30 dollar. De eenheidsmunt werd verhandeld voor 1,2991 dollar in vergelijking met 1,3140 dollar bij het slot van de Europese handel woensdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,6 procent minder op 94,96 dollar. De prijs van Brent zakte 0,2 procent tot 102,54 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 september 2014 11:47
    Ff laatste jaren bij elkaar gevat: We hebben teveel geleend, dus moeten wij leningen aflossen en wij moeten meer lenen tegen de recessie, wij moeten zuiniger zijn en wij moeten meer besteden. Neem maar geen hypotheek want de huizenprijzen dalen, ga liever een nieuwe auto leasen en investeer in een van de talloze nieuwe diplomas. De economie krimpt (groei lager dan inflatie) dus moeten wij de inflatie aanwakkeren. De bedrijven moeten de marges omlaag krijen, daarvoor investeren zij in eigen aandelen door nieuwe goedkope leningen.

    Ik ga ff naar de doctor, want ik begrijp het niet meer.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links