Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Schappen willen geld als water verdienen

DEN HAAG (AFN) - Dutch Water Authorities noemen de gezamenlijke waterschappen zich sinds maandag, een internationale naam waarmee de Nederlandse waterkennis als exportproduct aan de man wordt gebracht. De vraag naar expertise op het gebied van waterbeheer is wereldwijd sterk groeiend. De 23 schappen hebben de handen ineengeslagen om hun kennis te koppelen aan het materiaal en de techniek van het bedrijfsleven. Dat hebben de waterschappen maandag op de Waterschapsdag 2014 bekendgemaakt.

De Nederlanders en hun strijd tegen het water kent een winstgevende kant. Recent toog het Friese bedrijf Van Heck naar Engeland om met enorme pompen de watervloed op het platteland te helpen keren. Over de hele wereld werken en adviseren Nederlandse waterbedrijven. In de uitgebreide delta's van Bangladesh bijvoorbeeld, waar de regens en het wassende water van de Golf van Bengalen jaarlijks het land binnendringen. Het initiatief van de schappen komt op een goed moment. ,,De OESO zegt dat het voor de economische ontwikkeling van landen een voorwaarde is dat het waterbeheer goed is geregeld", aldus Gerard Doornbos van de Unie van Waterschappen.

Het bedrijfsleven is enthousiast. Erik Kemink van Ballast Nedam: ,,Om succesvol mee te kunnen dingen hebben aannemers wateroperators nodig. Samen met ingenieurs, waterschappen, drinkwaterbedrijven en aannemers zouden we op internationale aanbestedingen kunnen inschrijven." Anke Mastenbroek van het internationaal opererende ingenieursbedrijf Royal HaskoningDHV vindt eveneens dat de waterschappen een spil in de export kunnen zijn. ,,Bijvoorbeeld rond innovatieve zuiveringstechnieken. Bedrijven leveren de techniek en de waterschappen brengen kennis in op het gebied van beheer en onderhoud."

Simon Smits, directeur-generaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken, toont zich tevreden met Dutch Water Authorities. ,,Wij zien heel graag dat de waterschappen samen met het bedrijfsleven en kennisinstellingen de grens overgaan." Op het departement werkt men aan de zogenoemde geïntegreerde agenda van hulp en handel, steun aan derden bij problemen met water als exportproduct.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 17 maart 2014 15:50
    Dat geld als water verdienen doen zij al, niets is de laatste 15 jaar zo gestegen (op brandstof na dan).

    Wij zitten hier in Flevoland maar betalen aan het zelfde waterschap als de Veluwe en Eemgebied, alleen wij betalen van alles het dubbele tarief, rara hoe kan dit.

    Dit zou komen omdat Flevoland dijken heeft ?????? is weliswaar waar maar geld dat niet voor heel Nedeland (tenminste dat hebben ze mij vroeger op school wijsgemaakt)..
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links