Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX opent in mineur

AEX opent in mineur

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is dinsdag in de min geopend. De andere Europese aandelenmarkten begonnen eveneens overwegend lager. Beleggers maakten een pas op de plaats na de koerswinsten van een dag eerder en wachten op het rentebesluit in de Verenigde Staten.

De AEX-index in Amsterdam noteerde in de vroege handel 0,2 procent lager op 350,22 punten. De MidKap klom 0,2 procent tot 535,97 punten. De beurzen in Parijs en Frankfurt verloren 0,4 procent. De FTSE in Londen kreeg er 0,2 procent bij.

Grootste daler in de AEX was Imtech met een verlies van bijna 3 procent. De technisch dienstverlener leed in het eerste kwartaal een nettoverlies van 59,6 miljoen euro door de moeilijke marktomstandigheden en de problemen in Duitsland en Polen. Uit onderzoek is volgens Imtech gebleken dat de eerder gemelde problemen bij Duitse en Poolse en projecten vooral het gevolg zijn van fraude en slechte controle.

Randstad

Uitzender Randstad was de grootste stijger onder de Amsterdamse hoofdfondsen met een winst van bijna 2 procent na een adviesverhoging door Goldman Sachs.

In de MidKap ging Pharming aan kop met een plus van 2, 5 procent. De Amerikaanse toezichthouder FDA neemt de aanvraag van het biotechnologiebedrijf voor een licentie om toestemming te krijgen voor de marktintroductie van Ruconest in behandeling.

CSM

CSM daalde 0,5 procent. Het bedrijf kondigde aan zijn naam te veranderen in Corbion. De naamsverandering hangt samen met de verkoop van het onderdeel Bakery Supplies, dat ingrediënten levert voor bakkerijen. Ook heeft CSM volgens analisten van Rabobank ambitieuze doelen gesteld voor de jaren tot en met 2016.

De Europese automakers stonden onder druk nadat bleek dat de autoverkopen in de Europese Unie in mei met bijna 6 procent zijn gedaald. Daarmee was sprake van de slechtste maand mei sinds 1993. In Parijs verloren Renault en PSA Peugeot Citroën 0,9 en 0,5 procent. BMW zakte in Frankfurt 1 procent.

De euro was 1,3350 dollar waard, tegen 1,3340 dollar bij sluiting van de Europese beurzen op maandag. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,2 procent tot 97,60 dollar per vat. Brentolie bleef ongewijzigd op 105,41 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09:14 AEX hoger van start gegaan, Besi neemt de leiding
  2. 07:59 AEX zet recordreeks vermoedelijk voort

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juni 2013 09:29
    Ook goede morgen het zou ook niet anders kunnen dan weer in een mineur stemming deze mooie zonnige dag te beginnen. de aex wat moet je er mee jarenlange ergenis en bedrog speelt de hoofdrol
    Wat de dow aangaat hoe moet deze nog stijgen om de aex naar de 400 punten te leiden.
    Neen, verkoop de boel als je winstjes maakt en wacht niet op betere tijden,want in europa zijn en blijven we somber in ons korte leven hier op aarde en maken ons zorgen om niets.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

925,17 10:10
+1,81 +0,20%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links