Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vooruitblik: Stiff upper lip

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 februari 2016 17:13
    quote:

    trueinvestor schreef op 21 februari 2016 16:35:

    Quote: "Eigenlijk zijn Verdun en Auschwitz de twee namen die aan de basis lagen van de EU en euro".
    Beetje macaber uitgangspunt lijkt me...


    Het bloed vloeide door de straten,...... wat de bodem was in de Europese vijandigheid. Althans op bestuursniveau.
  2. bouwdroger 21 februari 2016 19:31
    quote:

    trueinvestor schreef op 21 februari 2016 16:35:

    Quote: "Eigenlijk zijn Verdun en Auschwitz de twee namen die aan de basis lagen van de EU en euro".
    Beetje macaber uitgangspunt lijkt me...
    Idd een vergelijking die de plank volledig mist!!

    Doden met koersschommelingen vergelijken... :-(

    Aanbevolen TRue
  3. [verwijderd] 21 februari 2016 19:43

    Arend Jan,

    " Wie weet wat de Britten beslissen mag het zeggen, maar niet eerder stond de EU voor zo'n lakmoesproef. Voeg dat onder andere bij de opkomst van de anti-Europa partijen overal op het continent, de geopolitieke crisis rond Syrië, de economische malaise en het is niet moeilijk om nare scenario's te bedenken."

    Mooi als die Britten: nee zeggen en wij er achteraan. Zijn we eindelijk af van die pensioenafpakkers bij de ECB en kunnen we alle Asielzoekers richting Mevrouw Merkel sturen die ze allemaal een kusje zal geven.

    Mevrouw Merkel zoekt het maar uit met al die welkommensen en wir schaffen das. Kijk je naar de bedrijfsrealiteit dan zijn bijvoorbeeld Unilever en Shell Brits-Nederlands. Noem eens een groot Nederlands bedrijf? Nee die is er niet.

    Conclusie samen met de Duitsers voorzover ze niet al overlopen zijn dooor die welkome Asielzoekers lukt niet en dus moet het worden go British en dat met een schep er boven op: Out of the Union and Germany is no option after Merkel anymore!

    Als lange termijn belegger zou dit idee je moeten aanspreken.

    Groet, Jonas.

  4. NiceJan 21 februari 2016 20:19
    Foto van Shanghai...... Gave foto!!

    Ja, ik heb de blote meneer gevonden!
    Laat de foto 1 minuut laden, inzoomen gaat dan vlot.
    Man in gebouw op eiland voor je. Boven de plus van inzoomen zie je een rode vlag. Punt van vlag komt uit bij 2 gebouwen op het eiland, inzoomen.
    In linker gebouw, zalmroze, met in gele letters op gebouw "Shangri-La". Halverwege 2e raam van links....

    Groet,

    Jan
  5. [verwijderd] 21 februari 2016 21:43

    Laat ik eens testen of ik een goede profeet ben. Van sommige bedrijven weet ik minder dan de ander, maar bij beleggen is dat soms geen probleem.

    " De nodige roemruchte namen staan op de rol om met KW4-cijfers te komen, Delta Lloyd, Vopak en Fugro zijn de interessantste namen?

    Vopak goed gevulde tankjes en die zullen dat gezien de onrust wel blijven. Na cijfers plus 5%. Fugro: weer nieuwe afschrijvingen en stuurloos.

    Gaat naar de E 4, Delta Lloyd maar zo zo toch een traders aandeel. Bedrijf heeft geen karakter qua produkt en geeft maar een zooitje aandelen uit om nog overeind te blijven dus na cijfers 20% eraf.

    Met groet van aspirant-profeet Jonas
  6. forum rang 4 holenbeer 21 februari 2016 23:52
    quote:

    bouwdroger schreef op 21 februari 2016 19:31:

    [...]

    Idd een vergelijking die de plank volledig mist!!

    Doden met koersschommelingen vergelijken... :-(

    Aanbevolen TRue
    Iets beter opletten bij hedendaagse geschiedenis, jongens...

    Een vreedzaam Europa – het begin van de samenwerking
    De Europese integratie is begonnen om een einde te maken aan de talrijke en bloedige oorlogen tussen buurlanden, die hun hoogtepunt kenden in de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1950 verenigen Europese landen zich economisch en politiek in de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal om te zorgen voor een blijvende vrede. De zes oprichtende landen zijn: België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg en Nederland. De jaren '50 worden overheerst door een koude oorlog tussen Oost en West. In 1956 wordt de Hongaarse opstand tegen het communistische regime neergeslagen door Sovjettanks. Een jaar later neemt de Sovjet-Unie de leiding in de ruimtewedloop door het lanceren van de eerste satelliet, Spoetnik 1. In 1957 wordt ook de Europese Economische Gemeenschap (EEG), of "gemeenschappelijke markt" opgericht door het Verdrag van Rome.
  7. [verwijderd] 22 februari 2016 02:17

    Holenbeer er was ook zoiets als de Europese Kolen-en Staalgemeenschap.

    Op zich zijn er voordelen van een gemeenschappelijke markt zoals bij gelijktrekking van bepaalde produktstandaarden, garantievoorwaarden etc.

    Dat kan ook gewoon via verdragen en een politiek die zich met van alles en nog bemoeit,hebben wij nooit gevraagd.
    Hebben wij erom gevraagd onze zuurverdiende spaarcenten naar de spilzuchtige Zuidelijke Staten te overhevelen.

    Binnen Nederland heb ik er geen probleem mee, maar wel als wij voor landen zoals Griekenland moeten betalen. Ze hebben daar jarenlang gefeest en de rijken hebben hun centen allang in Zwitserland e.d. gezet. Die types zijn niet eens solidair met hun landgenoten. En dan zou Jonas dan wel solidair moeten zijn omdat onze politici azen op mooie dikbetaalde EU-baantjes?

    Nederland gewoon uit de EU en terug naar de gulden en ook geen koppeling aan een eventuele mark, maar aan de Britse pond. Duitsland wordt gewoon een zooitje met alle doorgezonden asielzoekers. Frau Merkel ontvangt ze gaarne en zal ze krijgen.

    Groet, Jonas
  8. forum rang 5 theo1 22 februari 2016 11:29
    @holenbeer: je kan er ook anders tegenaan kijken. Na WOI dachten de Fransen: dat niet meer en ze bouwden de Maginot-linie. Als die er in 1914 had gestaan, was WOI inderdaad nooit uitgebroken. Maar in 1938 was hij nutteloos en zelfs schadelijk: het halve Franse leger zat in die bunkers duimen te draaien terwijl de Duitsers er omheen reden.

    De oorzaken van WOII zijn heel complex, maar de Franse wraakzucht, de herstelbetalingskwestie en de chaos van de Weimarrepubliek hadden er veel mee te maken. Als de EU in 1920 was opgericht, had de wereld er heel anders uit kunnen zien. Vraag is: is de EU de nieuwe Maginotlinie? De perfecte remedie voor de vorige oorlog? Heeft de EU oorlog voorkomen, of is het andersom en kan de EU juist alleen bestaan dankzij de vrede? We zullen het pas achteraf weten.

    Wat ik wel weet is dat er eerder pogingen zijn gedaan om Europese samenwerking te realiseren en daardoor oorlog te voorkomen: de Godsvrede in de middeleeuwen, de Heilige Alliantie na Napoleon, de Volkenbond, zelfs het pact van Locarno in de jaren '20 zou je zo kunnen zien. En dat is nog niet eens alles. Ze zijn allemaal uit elkaar gevallen en vergeten. Dat moet toch iets zeggen. Toch? Kennelijk is het verrot moeilijk om zoiets te laten werken. Zeker als de kwaliteit van het politiek leiderschap laag is.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links