Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

DeGiro: "Wij zijn niet goedkoop, anderen zijn duur"

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 november 2015 11:26
    Dit is gewoon een commercial.

    Ik heb geen ervaring met Degiro, maar als per mail kritische, maar volgens mij heldere vragen stel krijg ik geen antwoord. Ik moet ze maar bellen. En als ik op internet kijk zie ik erg veel kritiek van klanten dat mensen vrijwel per definitie zelf achter dividend betalingen aan moeten. Afgezien van de tijd en moeite die het kost (die ook betaald moet worden) is het ook erg gemakkelijk betalingen te missen. Neem je die kosten mee dan zijn de kosten misschien wel hoger dan voor een andere broker.

    En 80% goedkoper, de tarieven zijn zeker aantrekkelijk, maar hoe het totaal uit pakt is sterk afhankelijk van de broker waarmee je vergelijkt en het handels gedrag. Dat zegt dus niet zoveel.

    Verder zijn de mogelijkheden beperkt. De grootste markt ter wereld is slechts zeer beperkt beschikbaar. Real time NYSE koersen zijn niet beschikbaar en derivaten in de US al helemaal niet. Het jaar is bijna om maar een datum hebben ze nog steeds niet 'verwacht in 2015' staat er al een half jaar of zo. Mensen lekker maken door een heleboel beurzen 'binnenkort' aan te bieden compenseert dat natuurlijk niet. Eerder het tegendeel, als daar lange tijd 'binnenkort' staat zonder zichtbare progressie gaat dat ten koste van de geloofwaardigheid.

    Mensen gemakkelijk en snel aan de slag te helpen is natuurlijk fijn en drempel verlagend, maar het gaat om de kwaliteit. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat in het geval van Degiro goedkoop duurkoop is.
  2. Eventus docebit 10 november 2015 12:11
    Je kijkt een beetje te eenzijdig, ST. Ik ga niet elke keer dat ik zonder vragen dividend op m'n rekening krijg een bericht posten "Yay, weer dividend bijgeboekt zonder vragen". Als ik vragen stel krijg ik gewoon per mail antwoord.

    Niet alles is perfect hoor: begin dit jaar duurde het lang eer het overzicht voor de belastingdienst correct beschikbaar was. Soms zijn er ineens gekke dingen in je portefeuille zichtbaar, dan lijkt er iets misgegaan te zijn met het ophalen van wisselkoersen als ze de startstand van de dag bepalen. Verkeerde percentages inhouding ben ik ook tegengekomen, maar dat was net na de invoering van W8-BEN. De laatste keren klopte de inhouding.

    Kortom: niet perfect, maar voor mij zeker goed genoeg gezien de lage kosten.
  3. [verwijderd] 10 november 2015 21:39
    << Je kijkt een beetje te eenzijdig, ST. >>

    Het is natuurlijk maar net wat je belangrijk vind. En recensies zijn vaak inderdaad niet erg objectief, maar ik vond dat er wel erg veel negatieve reacties waren met een vergelijkbare tendens.

    Uiteraard gaat er overal wel eens wat fout maar als er dingen fout gaan die naar ik zou verwachten geautomatiseerd zouden moeten zijn roept dat toch vragen op. Je geeft zelf ook al aan, soms gekke dingen in de portefeuille, verkeerde inhoudingen. Ik weet niet wat voor jou soms is en hoe lang jij er al handeld etc. Naar mijn idee gaat het hier om redelijk basale automatiserings issue's die eigenlijk nooit fout zouden mogen gaan. Dat ze soms wel fout gaan is voor mij een indicatie dat ze hun zaakjes niet op orde hebben.

    Nogmaals, ik heb geen ervaring met hen, dus misschien valt het mee. Het is de indruk die ik krijg gecombineerd met het feit dat een mail met kritische vragen beantwoord wordt met 'bel even'. (daarin zijn ze overigens niet alleen). Mij zien ze (voorlopig) niet als klant.
  4. Hanzicht 11 november 2015 07:21
    GOEDKOOP IS DUURKOOP BIJ DE GIRO!

    NOMINATIE VOOR DE GOUDEN STIER IS DAN OOK VOLSTREKT ONTERECHT!

    Ik ben nu in verband met het IEXtrader-spel een paar jaar klant en doe elke dag trades bij de Giro.

    Positieve punten:
    * Goedkoop
    * Snel geld overboeken (alleen hun kant op)
    * Site is redelijk overzichtelijk

    Negatieve punten:
    * Zeer veel storingen!!!!!! Met als gevolg niet kunnen handelen wanneer jij dat wilt. Dat kan heel veel geld kosten!
    * Meestal geen actuele bied en laatkoersen van de turbo series in portefeuille. Je moet een aankoop of verkoopactie doen om te zien wat de koers is.
    * Opening van een rekening kost ook veel papierwerk!!!!!
    * Zoekfunctie aandelen en turbo's vaak cryptisch
    * geen binck turbo's dus geen avondhandel mogelijk
    * DeGiro is een buitengewoon slechte ondersteuner van het IEXtraderspel. Wel iets uit commerciële overwegingen beginnen en het dan een stille dood laten sterven.
    * Voor IEX.nl geldt precies dezelfde kritiek. Men denkt nu wel erg commercieel, op korte termijn en gaat niet meer voor kwaliteit van alles wat ze opstarten!
    * De mobiele app van DeGiro heeft veel te lang op zich laten wachten en nu hij er is kan je er nauwelijks iets mee. Waardeloos!!!!
    * Mijn beeld is daarom dat DeGiro vooral gaat voor het investeren in het verwerven van veel marktaandeel door met de prijzen te stunten en niet door te investeren in kwaliteit.

    KORTOM WEG MET DIE NOMINATIE VAN DE GIRO.

  5. A_E_Niks 11 november 2015 07:50
    Ik beleg nu al meer dan een jaar bij de Giro.
    Zat daarvoor een aantal jaren (5) bij binck.
    Voor mij is het prijsverschil dusdanig dat ik de 'kinderziektes' (die er overigens bijna niet meer zijn) voor lief nam.
    Al mijn problemen werden naar tevredenheid afgehandeld!.
    Ze zijn inderdaad en zeker voor die tarieven de beste broker van Nederland!!'
    Gefeliciteerd De Giro:)
  6. MartijnN1932 11 november 2015 10:10
    Ik snap niet hoe DeGIRO aan de naam goedkoop komt,
    Ik zit met een kleine portefeuille voor mijn dochter bij de Giro en mijn grote portefeuille bij Alex.

    Als ik kijk wat ik kwijt ben voor aan en verkoop van aandelen op de Franse Beurs scheelt dit nog geen 50 cent, waarbij ik bij Alex een volledig overzicht krijg van mijn portefeuille, risico, analyses en positie opbouw en bij de Giro maar moet zoeken naar realtime koersen.

    Ik weet het wel, voor mij Alex of Binck
  7. [verwijderd] 11 november 2015 12:19
    Buitengewoon onveilige website. Geen twe-factor inlog mogelijkheden, dus als iemand je hackt ben je je vermogen gewoon kwijt. De hacker zet de terugmelding uit, klaar is kees.

    De hacker zet koop en verkoop orders op zijn eigen account in een obscuur Amerikaans aandeeltje - en met een rondje hoog kopen, laag verkopen met jouw DeGiro account en weg is je geld.

    En wat Amsterdamtrader zegt.
  8. rvd4always 13 november 2015 17:24
    Ik zit tegenwoordig bij De Giro en het bevalt mij goed. Ik handel alleen in aandelen en dan bespaar je als klant aanzienlijk als je dit vergelijkt met andere brokers. Ik ben ooit klant geweest bij Binck en Lynx, beide goeie brokers maar veel te duur. Bij Lynx kreeg ik nog korting aangeboden op mijn toekomstige transacties maar daardoor bleven ze nog veels te duur. De Giro is (vooralsnog) een simpel platform om te handelen. Ik vind dan ook dat het erg persoonlijk is voor welke broker je gaat, het is immers afhankelijk waar je in wilt handelen en hoe uitgebreid je de software van het platform wilt hebben. Daar kan de giro nog wel aan sleutelen. Wat betreft dividend uitbetalingen heb ik nooit problemen ondervonden bij de giro. Het werd altijd netjes aangegeven op mijn beleggingsrekening en overgemaakt. Kortom ik ben tevreden maar hoop dat de giro de site op termijn nog uitgebreider zal maken. :-)
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links