Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Negatieve crossing AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

546 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 februari 2015 10:15
    Ik denk dat de Noord-Europese landen al veel veilig gesteld hebben uit Griekenland.Daarom zou het niet veel meer boeien als Griekenland niet aan de afspraken voldoet. De landen zullen eenmalig afschrijven en iig geen geld meer pompen in een bodemloze put. Slecht voor Griekenland, maar positief voor Noord-Europese landen.
  2. [verwijderd] 5 februari 2015 10:22
    quote:

    fevzi1 schreef op 5 februari 2015 10:15:

    Ik denk dat de Noord-Europese landen al veel veilig gesteld hebben uit Griekenland.Daarom zou het niet veel meer boeien als Griekenland niet aan de afspraken voldoet. De landen zullen eenmalig afschrijven en iig geen geld meer pompen in een bodemloze put. Slecht voor Griekenland, maar positief voor Noord-Europese landen.
    Europa is (was?) een groep kleuters die hand in hand in een cirkel staan. Er volgt een harde knal en één kleuter laat van schrik los en rent hard weg. Wat denk je dat de andere kleuters gaan doen?

  3. [verwijderd] 5 februari 2015 10:23
    Wat er op die "beurzen" gebeurd is PUUR ongezond..

    Alle media bagatelliseren de negatieve informatie..

    Het komt in Jip & Janneke taal daar op neer dat alles wel goed komt.

    Kijk daarbij voor al naar zo'n bagger zender als RTL 7

    het wel bekende liedje: "slaap kindje.. slaap" doet bij deze zender opgeld..

    Ik ben echter bang dat deze lekkere natte droom, nog wel eens in een suïcidale nachtmerrie kan eindigen!
  4. forum rang 6 JoostVLS 5 februari 2015 10:25
    quote:

    Jometdebanjo schreef op 5 februari 2015 10:22:

    [...]

    Europa is (was?) een groep kleuters die hand in hand in een cirkel staan. Er volgt een harde knal en één kleuter laat van schrik los en rent hard weg. Wat denk je dat de andere kleuters gaan doen?

    Achter de ene kleuter aan en dreigen !
    Poen terug ! Eilanden onteigenen
  5. graantje 5 februari 2015 10:31
    @Bas,
    Is het niet te vroeg voor een reactie en moeten we niet eerst de 462 aantikken, het door jou genoemde Fibonacci-level?
    Ik denk ook dat we normaal gesproken een beperkte correctie kunnen verwachten, maar zo ruim voor de boei draaien levert meestal een 'diskwalificatie' op!
    Ben daarnaast benieuwd hoe de TA zich laat tekenen onder het aanstaande ECB-geweld.
  6. [verwijderd] 5 februari 2015 10:32
    quote:

    T. Forstmann schreef op 5 februari 2015 10:22:

    Als je het verschil tussen de 10jaars rente en het dividendrendement bekijkt, zijn aandelen spotgoedkoop...
    Eigenlijk wel ja... (als je het cynisch bekijkt)

    Alleen vreemd dat er nog géén BANKRUN door particulieren plaats vindt

    Waar is onze hoeder Pietertje Lakeman..
  7. [verwijderd] 5 februari 2015 10:36
    Toen God de verschillende volkeren op aarde zette, gaf hij elk volk 2 deugden. Zo maakte hij de Duitsers punctueel en gehoorzaam aan de wetten, de Amerikanen doortastend en onderzoekend, de Japanners werklustig en geduldig, en zo voort…

    De Grieken maakte hij slim, eerlijk en ambtenaar. Toen de wereld geschapen was, kwam aartsengel Gabriël bij God en zei hem:

    – “Heer, u heeft alle volkeren 2 deugden gegeven, maar de Grieken hebt u er 3 gegeven. Daardoor staan zij sterker dan de rest en dit dreigt het evenwicht op aarde te verstoren.”

    – “Gabriël, je hebt gelijk.”, sprak God. “Ik lette even niet op en daardoor zouden de Grieken wel eens de hele wereld kunnen domineren. Ik moet iets doen, maar ik kan geen deugd terugnemen.”

    En God bedacht de volgende oplossing: de Grieken behielden hun 3 deugden, maar elke Griek kon er slechts 2 gebruiken. En zodoende gebeurde het volgende:
    •Als een Griek eerlijk is en ambtenaar is, dan is hij niet slim.
    •Als een Griek slim is, en hij is ambtenaar, dan is hij niet eerlijk.
    •En als een Griek slim en eerlijk is, dan is hij geen ambtenaar.
  8. [verwijderd] 5 februari 2015 10:42
    De kans is dus aanwezig dat er zo een hervatting van de daling komt. Vraagt u me niet of dit werkelijk gaat gebeuren. Het is met de manier waarop de DAX en in mindere mate de S&P500 futures zijn gestegen best mogelijk dat we over een uurtje boven het slot van gisteren staan. Deze markten worden volledig beheerst door kopende partijen en dat moeten gezien de kracht die is ontwikkeld geen kleintjes zijn. Weerstand kan er liggen rond 453,1 (61,8%) of 453,8 (76,4%), theoretisch punten waar een top kan ontstaan. -Ad Nooten-

    Helemaal mee eens. Op dit moment vind ik het veel te link om weer opnieuw in te stappen. Ik had het plan klaar: Instap short op DAX en AEX. Niet op het hoogtepunt, maar heel acceptabel. Ik had het idee dat het goed zou gaan, maar na gisteren besefte ik dat we deze strijd niet kunnen winnen. Eigenlijk zonde dat ik niet contrair ging na die negatieve opening. Maar dat zou compleet tegen mijn gevoel in zijn geweest.

    Ik denk dat ik deze storm lekker laat uitrazen. Ik zie wel wie er aan het langste eind gaat trekken. Het lijkt erop dat er zowel aan de boven- als de onderkant een aardige rem zit bij grote spelers. Zitten die dus premie te vangen met geschreven opties? Dat kan natuurlijk ook het spel zijn. Iedereen verwacht een daling. Dus velen gaan short. Maar elke keer volgt een rebound en dus gaan er ook veel long. De schrijvers zijn blijvers, dus waarom niet met een enorm kapitaal de markt sturen? Expiratie in februari tussen twee nette grenzen en als er niemand meer echt geloof heeft in een echte correctie komt ie toch? Met alle respect voor de TA van Bas; hij zit toch niet goed nu. Je kunt zijn verhaal natuurlijk dagenlang volhouden. Het risico op een correctie is wel degelijk aanwezig, maar het is een risico, geen zekerheid. Dat een correctie gezond is, boeit niks. Het is al een ongezonde markt.

    Geen posities.
  9. [verwijderd] 5 februari 2015 10:42
    quote:

    geobeo schreef op 5 februari 2015 10:40:

    Oh god, iedereen zit nog steeds te shorten hiero, dus het zal gewoon zijwaarts/omhoog blijven gaan. Hoe vaak moet er geld verloren worden voor jullie stoppen met shorten en ervan leren? :P
    De beste contra-indicator vind je hier op IEX!
546 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links