Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ING wil haast maken met aflossen staatssteun

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 mei Berenberg verhoogt koersdoel ING 2
  2. 02 mei ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 oktober 2012 09:42
    Ze gaan toch de hele rit uitzitten, de rente was er ook naar, eind 2013 zal het worden.

    Die chef van commercial banking doet aan wishfull thinking, elke 9 maanden mag een of andere chef dit in de media roepen.

    De onderhandelingen met de haag zijn er nog wel degelijk, elke dag vertrekken er "jonge kippen"* vanaf station "zuid-WTC" naar de haag CS om te babbelen met topambtenaren en ander nota-schrijvers.

    *Talentvolle zuid-as advocaten van de bekende kantoren, kort gerokt mantelpakje, paardenstaart en bekend met hokkie en roeien....
  2. [verwijderd] 16 oktober 2012 14:27
    tis gewoon goed nieuws dat de ING Bank er straks weer zonder staatssteun voor staat. Het is alleen wel heel erg wenselijk dat er een strikte en strenge controle blijft op het idiote beloningsbeleid van de afgelopen jaren. DAT MAG NOOIT MEER GEBEUREN want dat nekt alles !!
    Verder hoop ik dat ING zich snel uitlaat over hoe de afsplisting van de Nederlandse Verzekeringstak eruit gaat zien.
    OK...ik heb positie in ING dus ben niet helemaal objectief (hoewel ik dat wel zoveel mogelijk probeer te zijn) maar ik vraag mij af hoe de huidige aandeelhouders deze afsplisting (beursgang was de bedoeling) gaan merken. Ik neem aan dat daar een bepaalde ''vergoeding'' voor zal komen. Nu is namelijk alles nog 1 bedrijf...maar als straks het NL Verzekeringsdeel naar de beurs wordt gebracht zou het logisch zijn dat de huidige aandeelhouders daarin een belang hebben/krijgen.
    Ook zou het fijn zijn om weer net als bij Aegon is gebeurd weer dividend uit te gaan betalen. Net als Aegon ?? 10 cent om mee te starten ?? Zou ik al mooi vinden :-)
    Historisch lag dit bedrag veel, veel, veel hoger en ook dat zou best wat minder kunnen (en ik weet dat ik daarmee mijzelf in de voet schiet...maar het gaat niet om mij...maar om het wel-en-wee van de ING en haar medewerkers). Het kan later altijd opgehoogd worden als daar de cijfers naar zijn....dus dikke winsten..dan mag het best !! :-)
    Gaat ondertussen wel heel lekker met ING....ik wacht nog op de knaller...die komt als Spanje steun krijgt (hoe tegenstrijdig dit ook lijkt, maar het bied zekerheid en zekerheid is wat beursen doen stijgen...en dus financials OOK)...
    Ook als ''straks'' de euro-crisis meer en meer beteugeld wordt dan zal dat voor de financials een +++ (plus dus) betekenen.
    En hoe meer de banken in casg hebben hoe stabieler het systeem zal worden....wat weer vertrouwen gaat geven om o.a. geld uit te lenen. Ook dat zal voor de finacials een dikke ++ op gaan leveren op de koersen.
    Er is dus nog een leuke rit te maken...op een koers van nu bijna 7 euro kan met de procenten die erbij komen snel de 8+ euro in beeld komen. Let op mijn woorden.
    Owww...ja, ik ben positief van nature...en zie wel mindere economische aktiviteiten en groei....maar dat is zo langzamerhand allemaal wel verwacht en in de koersen....alleen hele dramatische ontwikkelingen zoals aanslagen 'a la nine-eleven' of oorlog (tegen Iran) en dat soort zaken zullen de beursen neerwaarts doen gaan. Maar ook dat zie ik (hopelijk) niet zo snel gebeuren.
    Wanneer de koers van ING de 7 euro passeert en daarboven sluit ga ik bijkopen...en dan lekker achterover leunen....eens kijken hoe snel de 8+ euro in beeld zal komen. Ik verwacht dat nog voor 2013 omdat de aflossing van de schuld aan NL nog dit jaar gaat gebeuren...en ook het bekendmaken van het afsplitsen van de NL Verzekeringstak (ook hier zie ik koersopdrijvend nieuws omdat meestal de som-der-delen meerwaarde geeft aan een bedrijf).
    Veel wijsheid allemaal - Zepolna
  3. Mr.Windows 16 oktober 2012 22:07
    @zepolna, ik hoop dat je strategie zal werken. Als ik kijk naar de aandelen van Ahold, die is nog steeds de klap van beursfraude in Amerika niet te boven. Ondanks dat de consumenten "gewoon" nog boodschappen doen, oke iets minder maar nog steeds boodschappen.
    Jumbo is druk bezig met integreren van C1000 en ik heb vermoedens dat het niet echt wil vlotten, maar toch gaat de koers van grote concurrent Ahold met moeite naar de 10 euro.
    Het zou zeer wenselijk zijn dat ING (en de andere grote financiele bedrijven) kijken hoe bijv. Triodos, NIBC, of Delta Lloyd het doen.
    Zij hebben geen steun gekregen en zijn winstgevend!
    Waarom gaat het dan bij ING en bijv. SNS nog steeds niet top...ik denk grote verspillingen in IT-projecten (HR/Bank/Verzekeringsystemen) ze zijn niet van deze tijd! EN hoe hoger in de top des te hoger het salaris en natuurlijk de bonus.
    Daar zou wat aan gedaan moeten worden en dat bereik je alleen door.....weg te gaan naar andere betrouwbare partijen. Maar bijna niemand switcht naar een andere bank/verzekeraar.
    Ook in ben niet objectief, ik heb aandelen ING, Delta Lloyd, Kasbank, Binckbank en Triodos, waarbij de laatste het hoogste rendement opleveren :)
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

ING Groep

15,898 03 mei
+0,090 +0,57%
Premium

ING Groep legt aandeelhouders in de watten

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links