Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aanval op de downtrend?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Gökhan Erem

Gökhan Erem is fondsmanager van LeoMontFonds en directeur van LeoMont. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. Erem is opgeleid tot Certified Market Technician (CMT) en sinds 1994 werkzaam in de financiële sector. Hij werkte onder andere bij ABN Amro, Ra...

Meer over Gökhan Erem

Recente artikelen van Gökhan Erem

  1. jun '16 TA: Europa op de Brexit-drempel 10
  2. jun '16 TA: FTSE en de Brexit 14
  3. jun '16 TA: Het GBP-plan en de Brexit 9

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 mei 2012 17:02
    JaJa, daar is hij weer? Ik dacht dat je met de noorderzon vertrokken was naar eoa warm oort :)

    Welkom "terug" en wederom bedankt voor deze analyze! Zou je/of iemand anders op dit forum mij kunnen uitleggen wat je precies bedoelt met een slotstand onder 1,3031?

    Wanneer is het de "slotstand", einde v/d week?

    Bedankt allen!
  2. [verwijderd] 8 mei 2012 18:14
    We behelpen ons met wat we hebben. Normaliter is de hoofdnotering (voor zover dat een woord is) bepalend voor de slotstand. De hoofdnotering is de notering waar de meeste handel plaatsvindt. Nu is Valutaland een 24uurs economie dus is 23:59:59 de laatste tick in de dag. Daarnaast geldt dat de firma USA als laatste mag handelen op een dag, dus in feite is zoals in vele dingen de close in NY bepalend. Dan geldt nog deze gedachte. Aangezien de meeste USD in USA verhandeld worden geldt die close als hoofdnotering. M.a.w. het ziet er niet goed uit om 17:30 onze tijd maar de Yanks hebben wellicht nog een konijn in een baseballpet richting hun close. Zou overigens niet de eerste keer zijn. Het is in feite ook nog eens meer bepalend dan onze close daar de USD een grotere valuta is dan de EUR en de keuze gemaakt moet worden om een paar uur zonder handel door te komen tot Azië wakker wordt. Laten we het zo zeggen, praktisch betekent dit dat als ie (eur/usd) er morgen nou nog niet boven staat dat ie er dan echt wel doorheen is langzamerhand, :-). Zeg beste lezers, dank voor de reacties en tot morgen.

    De reden van de afwezigheid is meer praktisch geweest. Het was niet spannend en we hadden het druk met veranderingen bij LeoMont. Switch van Sprinters naar AAB Turbo's, starten van TradingPools en meer huishoudelijk werk. En fin, we zijn er weer, :-).
  3. EuroFool 9 mei 2012 12:38
    Dank voor de reactie. Ja, die eur/usd is een 24hr handel. Jammer daarom dat sprinters/speeders/turbo's alleen tijdens de NL beurstijden verhandelbaar zijn. Maar buiten die tijd wel hun stoploss kunnen bereiken!

    Als je dus echt aan de gang wil met valuta, ben je gedwongen om naar een Forex broker te gaan. En daar zitten natuurlijk ook weer pro's en con's aan.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links