Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

XX Slotcall: Jaarrecord AEX op drukste dag van het jaar

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jasperien van Weerdt

Jasperien van Weerdt is redacteur bij IEX, IEXGeld, Belegger.nl en Beursduivel en auteur van het boek 'Financieel fit in 30 dagen'.

Meer over Jasperien van Weerdt

Recente artikelen van Jasperien van Weerdt

  1. 08:25 AEX gaat hogere opening tegemoet, terwijl blue chips over elkaar heen buitelen met cijfers 3
  2. 01 mei Fed handhaaft rente en gaat balans vanaf juni in lager tempo afbouwen 2
  3. 01 mei Vooruitblik Fed: wordt het september of kunnen we 2024 afschrijven voor eerste renteverlaging? 2

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. Stierknijper 27 juli 2023 19:06
    Beste Arend Jan en Niels, is het mogelijk eens in te gaan op Renewi? Herkenbaar aanwezig in Nederland en Belgie, afval verwerking en secundaire grondstoffen (ESG) en slechts een moeizaam koersverloop. Zijn er valkuilen, of is dit volgens jullie een degelijke belegging (voor de langere termijn)?
  2. forum rang 7 jan de vakman 27 juli 2023 21:15
    Shell verpeste de sfeer helemaal niet, maar werd gewoon niet gewaardeerd, om toch wel mooie toezeggingen, ondanks mindere cijfers, er gaat vandaag een 15% hoger dividend in de aanbieding, de Euro helpt hem nog wat hoger vandaag, ook zal die giga eigenaandelen inkoop op termijn voor veel hoger dividend moeten zorgen, omdat je de buit, met veel minder gelukzoekers behoeft te delen!!
    Wat Erny over AMG schrijft geldt zeker zo sterk voor het mooie dividend aandeel Aperam, IEX geeft, niks geen info over deze mooie metalen, de Aandeelhouder, kwam, zoals altijd, met een mooi duidelijk, volledig verhaal, opmerking van de oudijzerboer, zien de zeer geachte, duurbetaalde analisten, dat ook nu weer het koersbord van Dalm met stip de beste info geeft, over de metalen en nog gratis ook, tobbers!!
  3. Debedrijfseconomiedocent 27 juli 2023 22:22
    Beste Niels en AJ,

    Jullie hebben het al eerder gehad over hoe de magnificent seven de koerswinst van de Nasdaq grotendeels heeft gestuwd dit jaar. Indien jullie € 10.000 over hebben en de mogelijkheid om slechts één aandeel van deze zeven toe te voegen aan je portfolio op dit moment in tijd, waar zou je voor gaan?

    (Disclaimer: ik ben zelf voor Microsoft gegaan).
  4. SirStrandman 27 juli 2023 23:35
    Hallo Niels en AJ,

    Hoe selecteer je een goede broker? Eigenlijk zijn er maar drie keuzes, Giro / Saxo / Tussenpersonen voor IB. Op alle drie is wel wat aan te merken (PFOF / slechte klantenservice / beperkt opnemen van geld bij liquidatie). Grootbanken doen vanwege de hoge vermogensbeheerkosten op voorhand al niet mee in mijn selectie, daar wil ik juist weg. Hoe doen jullie dit?

    Gr. Henk
  5. forum rang 6 Zaphod Beeblebrox 28 juli 2023 07:34
    quote:

    Debedrijfseconomiedocent schreef op 27 juli 2023 22:22:

    Beste Niels en AJ,

    Jullie hebben het al eerder gehad over hoe de magnificent seven de koerswinst van de Nasdaq grotendeels heeft gestuwd dit jaar. Indien jullie € 10.000 over hebben en de mogelijkheid om slechts één aandeel van deze zeven toe te voegen aan je portfolio op dit moment in tijd, waar zou je voor gaan?

    (Disclaimer: ik ben zelf voor Microsoft gegaan).
    Verkopen, of dan toch op zijn minst voor een flink deel winst nemen. Klassiek bubbelgedrag wanneer stijgingen niet breed gedragen worden. Aandelen zijn duur volgens de Buffet indicator: www.longtermtrends.net/market-cap-to-... en de crash maanden komen er aan.
    Dit is de Nasdaq sinds 1975: www.tradingview.com/x/JR4Uemfg/
    Ik wil niet zeggen dat het niet omhoog blijft gaan, maar een flink correctie lijkt me eigenlijk wel gezond. (Bij)Kopen als het laag staat, (wat) verkopen als het hoog staat.
  6. Van Galen 28 juli 2023 09:09
    vraag voor de podcast: Beste AJ en Niels. Is het mogelijk terug te kijken over opmerkingen over Bayer, DT, Unilever en Meta. Niels had een aantal switches aangebracht in zijn portefeuille een aantal maanden geleden en vooral voor Bayer ben ik benieuwd hoe dat voelt. De beste Beleggingen lopen eerst tegen je in..
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links