Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Intussen in China...

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 26 apr David Knibbe (CEO NN Group) en Ester Barendregt (hoofdeconoom Rabobank) op IEX Beleggersdag
  2. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  3. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Oude School Econoom 24 maart 2023 13:10
    Mevr Yellen, Hr Knot, Mevr Kaag, allemaal komen ze in het nieuws om hun verhaal te doen, die ons zouden moeten geruststellen. Het lijkt het echter op hoe meer van deze incompetente heren en dames in het nieuws komen de banken misere alleen maar groter wordt. De ene konijn is de hoed nog niet uit of de volgende konijn komt eruit.
    Was het eerst het gratis geld dat de markt in on-balans heeft gebracht, nu zijn het de ondoordachte snelle en forse renteverhogingen, die de markt in on-balans brengen.
    Rente verhogingen om inflatie tegen te gaan in een markt met normale tot iets hogere consumptie, tekort aan personeel (waarbij in laatste jaren salarisgroei is achtergebleven) en tekort aan grondstoffen, investeringstransitie (m.n. nu ter verbetering milieu), etc. resulteert in marktverstoringen die weer ad hoc gerepareerd moeten worden.
    Men wil de kredietverlening duurder maken, maar de grote bedrijven hebben cash genoeg, die zullen er niet wakker van liggen dat de rente omhoog gaat. Wat men dus – op termijn - bereikt is dat het Midden en Klein bedrijf en de burgers het financieel moeilijk krijgen en kopje onder gaan, wat dus weer leidt tot hogere faillissementskosten en uitkeringen. Kortom de reparatie van de hoge inflatie gaat ons meer kosten dan het oplevert.
    Ben benieuwd of er nog deskundige heren en dames zijn, die met een betere beschouwingen en oplossingen naar voren komen.
  2. Bonost 24 maart 2023 13:23
    Wat er ook gebeurd, is dat er door handelen met logaritmes een verzwakking dusdanig wordt verergerd dat het vanzelf een probleem is en dus wordt. Het lijkt iets op selffulfilling prophecy. En door dit proces wordt het vertrouwen in de bankensector met een hefboom in het negatieve gebracht.
    Dit is dus alleen te keren, doordat de centrale banken niet alleen zaken garanderen, maar diezelfde deposito's ook gaan afdekken.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links