Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Rijzende zon

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Europese beurzen haperen 55
  2. 03 mei Bitcoin ondergaat broodnodige correctie 52
  3. 02 mei Draagvlak AEX ziet er momenteel vrij krachteloos uit 51

Reacties

274 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sims 21 november 2020 12:51
    quote:

    De nieuwe Kleren van de Keizer.. schreef op 21 november 2020 12:35:

    [...]

    2 Sprookjes springen er uit:

    De Fatamorgana en de Nieuwe Kleren van de Keizer..

    Maar waar is ROOD- Kapje gebleven..??!

    Of de dansende RODE Schoentjes..??!

    Willekeur > dat dan weer wel..!
    Haha we zitten nu nog ff in Droomvlucht- en Vliegende Fakir- mode
  2. [verwijderd] 21 november 2020 13:04
    quote:

    LucaTonie schreef op 21 november 2020 11:30:

    [...]

    Het valt me op dat je steeds meer wanhopig begint te klinken Fred! Hahaha zit je zo scheef en verlies je zoveel. Anders lekker van profiteren! En niet zo zwartkijken. Heeft gewoon puur allemaal met
    de rente te maken.
    nee dat scheef zitten is vrijdag afgelopen... dus nu geen positie meer. maar ik begrijp dat positivisme niet.. overigens heb superjaar achter de rug.. alleen die 5% move op 1 dag heeft geld gekost de rest niet.. en dat verlies was te overzien. iig nee... tuurlijk ik geloof er niet in en denk dat je op deze nivos vanuit een short moet handelen.. op 400 handelde ik vanuit een long.. maar oke we zien het wel.. ik zit overigens nooit long of short.. wel vaak premie short en dat ging met die 5% move dus niet goed :(
  3. Wookiee In het Smurfenbos 21 november 2020 14:02
    Goedemiddag,

    Bij deze de AEX voor komende week[en] 623.
    Daarna kan het oplopen naar de 773. Halverwege zit wel veel [rode] Fibonacci weerstand.

    Ik zou zeggen houdt vooral RDSA in de kijkerd. E16 is naar mijn idee wel erg laag met Piekoil de komende jaren.. Lge de Brent grafiek en de RDSA grafiek maar eens overelkaar heen

    gr.
  4. forum rang 6 Newg77 21 november 2020 14:08
    quote:

    Doptieman schreef op 21 november 2020 10:38:

    [...]

    Zou het dan toch allemaal nep zijn dat AEX nivo en niets anders dan een vanaf de opening tot aan het slot een tot op de cent berekende waarde ??
    die het Beursbelang dient en zorgt voor een maximaal Beursrendement ??

    Het zal toch niet waar zijn dat de Hand (lees: de hebzuchtige dirigent) regeert op de Beurs en de koers naar zijn .... zet
    en ook het kantelpunt dirigeert naar zijn orkest (lees: aan en verkoop computers)
    Begin nu wel te twijfelen het gekke is ik hoor er bijna Niemand over.
    Ik ga er toch maar eens op letten . Prettig Weekend (Fun !!)
    Begin je F1F al te missen? Hij heeft het er hele dagen over alleen hij noemt het iellegaal :p
  5. Verdwaald Schaap 21 november 2020 14:34
    quote:

    {onmiddellijk verwijderen!} schreef op 20 november 2020 21:13:

    [...]

    (zucht) He, had ik maar zo'n leuke Oostblokvriendin.
    Veel oud-Sovietstaten hebben een overschot aan vrouwen. Er zijn er nog genoeg dus :-). Misschien is er wel een die verstand heeft van de lokale aandelenbeurzen.

    Tip: neem eerst een ander alias. Je zou zomaar van de Immigratie-en Naturalisatiedienst kunnen zijn.
  6. forum rang 4 Stock123 21 november 2020 15:41
    Gisteren wat ASML teruggekocht met leuke winst. Denk dat hedge ik toch even voorzichtig op AEX 601 met een AEX shortje. Weet ik ook weer even hoe verlies met shorten voelt :)

    Om eerlijk te zijn, in deze krachtige markt heb ik er nu al spijt van dat ik uberhaupt iets short.
    Verwacht dat hij maandag weer tegen de 604 gaat aandrukken en verderop in de week met ups en downs uiteindelijk op 610-618 eindigt. Dan maar zien of we door kunnen naar de 630-640 range of dat we toch even een correctie richting de 600+ gaan krijgen.

    Er komt dit jaar gewoon simpelweg te veel goed nieuws aan. Uit te rollen vaccin met FDA approval, goede black friday cijfers, WTI/Brent die weer richting de 50 kruipen en een economie die volgend jaar naar verwachting toch fors zal herstellen.

  7. forum rang 6 Silk 21 november 2020 16:27
    Winkelrekken in VS weer leeg. Hamsteren. Zelfs zonder georkestreerde corona aanpak zullen de mensen zelf hun eigen lockdown organiseren.

    Die WTI gaat echt nu direct nog niet verder stijgen ... nog steeds overaanbod en OPEC die minder produceert. Als de prijzen gaan stijgen draaien ze de kraan gewoon verder open. Onder de 45$ zijn de US producers over het algemeen niet rendabel. Die blijft voorlopig nog wel heel eventjes laag lijkt me. Squeezing your competitors. Maar China draait wel weer op volle toeren dus op middellange termijn volgend jaar wel weer hoger.
  8. forum rang 6 ttroo 21 november 2020 22:38
    Hmm. Het is rustig hier. Ik gooi er maar een post tegen aan. Een correctie van 3 a 5% zou een dezer dagen moeten gaan starten. Amerika gaf gisteren in ieder geval het goede voorbeeld. Azie en Europa wilt nog niet, maar dat zijn uiteindelijk volgers. Die Azia Landen Overeenkomst is een goede move voor Azie. Eindelijk hebben ze daar geen last meer van Europese of Amerikaanse inmenging. Zelf een worden, met de eigen verschillen natuurlijk. Een blok is sterker dan een land.

    Corona. Winkelen gaat boven Horeca bezoek. Dat doet de regering niet, maar de mensen zelf. Om de druk van de ziekenhuis opnamen af te halen, moet er een actie genomen worden en aangezien de horeca de regering het makkelijk maakt, de 1.5 meter is niet te handhaven, dat hoor je de winkels niet zeggen. Ik begrijp de horeca absoluut, maar veel kracht wordt gezet naar de regering, terwijl ze zelf ondernemer zijn en best zelf met ideeeen mogen komen. Als ik kijk naar Hotel prijzen. Sommige tegen de 80 a 90 euro per nacht, sommigen nog hoger. Tja. Dat kunnen alleen ZZP'ers of Bedrijven betalen. Dat is lekker zo lang het goed gaat, maar als die twee markten instorten blijft er direct weinig over. Een particulier bezoek is voor een gemiddelde loon ontvanger niet of nauwelijks te doen. Toch zie ik wel hotels die gezien de omstandigheden 'aardig' draaien. Die hebben geprofiteerd van de zomer en zitten nu heel lichtjes in te teren. Gezien vorig jaar draaien ze natuurlijk slechter, maar gezien de huidige tijd waar we in zitten, draaien ze geen zware verliezen, lichte verliezen. En dat vind ik erg knap gedaan. Kortom ik denk dat de hotels gesplitst gaan worden, in wat we eigenlijk steeds meer overal zien. In de goedkope varianten en in de dure varianten. De midden moters hebben op dit moment geen meerwaarde. De vraag is weg. Mensen gaan altijd naar een duur hotel, maar grote massa's gaan naar hotels die zich weten aan te passen aan de massa. Het midden vraagt gewoon een te hoge prijs en leveren voor die te hoge prijs niets tot weinig extra voor de de hotel bezoeker.

    Gaat dat Brexit eindelijk toch een deal opleveren. Het zou wel vreemd zijn als Londen te veel water krijgt van de EU. Dan levert weg gaan opties op voor andere landen. De enige target zou London moeten zijn, de rest van de Ukkie is Vergane Glorie. Ze zijn een shire-tje geworden. Het zou mooi zijn als Schotland onafhankelijk wordt, ze worden toch door het Engelse parlement steeds naar achteren geschoven. Niets te vertellen. Schotland is de UK in de EU. Dus dat Schotland zich los maakt, lijkt me een logische stap.

    Beurzen. Turkijke en Zimbabwe. Ze zijn er niets bij. Tuurlijk had Zimbabwe een veeel hogere inflatie. Maar feitelijk gebeurt hezelfde. Er kan alleen nog maar geld gedrukt worden. Aflossen lijkt niemand meer te kunnen, op een aantal na. Alles wordt gereplenished tijdelijk gewaved of een Centrale Bank komt weer met een pot geld. Maar die $2 trillion van het Amerikaans congres stelt gewoon niets voor. Zeker niet op de $28 trillion. Het zit zelfs onder de 10%. Daarvoor is met ruim 200% gestrooid. Dan gaat 10% niet helpen. Tuurlijk tijdelijk wel, maar de kater komt nog sneller dan de flessen champage open gaan.
  9. [verwijderd] 22 november 2020 07:19
    The current global financial system may face a “breakup” as fiat money has been discredited by the quantitative easing policies of central banks, former British MP George Galloway said in an interview with Max Keiser.

    The host of RT’s Keiser Report sat down with the British politician, who is set to run for MP for Rutherglen and Hamilton West in a possible by-election, to discuss his political goals and the rapid development of cryptocurrencies. Galloway believes that sooner or later, not only those countries “hunted” by the US, like Venezuela and Iran, but also other global powers will become more interested in bitcoin.

    “Bitcoin could hardly be sounder. It is the soundest of sound money policies,” Galloway said, stressing that it’s especially true in an era when chanceries and central banks are “printing money like drunken sailors.”

    These types of policies in which governments cannot even count how much money they’ve printed never lead to anything good, he said.

    “There is going to be a correction. Whether a new Bretton Woods or some kind of breakup of the world financial system, with China and Russia, and Iran, perhaps India, Brazil maybe – the BRICS countries plus, having their own financial systems which avoid the dollar, avoid the pound and avoid the drunken sailors at the printing presses,” Galloway told Max Keiser

    Interessant. Dit lijkt mij plausibel.
  10. forum rang 6 Silk 22 november 2020 08:46
    Wel even bij vermelden dat meneer galloway dik in de bitcoin zit en al sinds jaren deze zaken oppert. Een fervent believer dus. Maar dat doet inderdaad niets af aan zijn persoonlijke analyse die zeker wel een interessante kijk op de huidige gang van zaken is.

    www.newsbtc.com/news/mayoral-candidat...

    Andersom was het Max Keiser die meneer Galloway overtuigde om in bitcoin te investeren.
    m.facebook.com/watch/?v=3261910351292...
    Een interview van een believer door een believer.
    Wederom doet niets af van hun interessante persoonlijke analyse
  11. Henk Snaph 22 november 2020 09:43
    quote:

    Silk schreef op 22 november 2020 08:46:

    Wel even bij vermelden dat meneer galloway dik in de bitcoin zit en al sinds jaren deze zaken oppert. Een fervent believer dus. Maar dat doet inderdaad niets af aan zijn persoonlijke analyse die zeker wel een interessante kijk op de huidige gang van zaken is.

    www.newsbtc.com/news/mayoral-candidat...

    Andersom was het Max Keiser die meneer Galloway overtuigde om in bitcoin te investeren.
    m.facebook.com/watch/?v=3261910351292...
    Een interview van een believer door een believer.
    Wederom doet niets af van hun interessante persoonlijke analyse
    Interessant ja, maar staat in de ondertoon niet het eigenbelang voorop?
  12. Henk Snaph 22 november 2020 11:07
    quote:

    Willekeur schreef op 22 november 2020 10:54:

    Het blijft zo dat een bitcoin slechts de waarde heeft die een gek ervoor geeft.
    Dus kunnen de rijken kopen en de rest niet en wordt het zodoende alles overheersend. Opgeteld bij de sociale media die meer en meer op sektes gaan lijken dan kun je na gaan hoe de wereld er dan uitziet.
  13. [verwijderd] 22 november 2020 11:42
    quote:

    Willekeur schreef op 22 november 2020 10:54:

    Het blijft zo dat een bitcoin slechts de waarde heeft die een gek ervoor geeft.
    over dezec opmerking moet je eens goed over na denken.. dat is nml veel lastiger dan jij denkt... wat heeft dan wel waarde een papiertje waar ze steeds meer van drukken? een soortement van deel van een onderneming wat ze ook bij kunnen drukken.. iets heeft waarde tov iets anders.. geld op zich heeft geen waarde goud ergens ook niet.. brok geel metaal.. idem zo wat alles.
  14. [verwijderd] 22 november 2020 11:49
    geld heeft geen waarde ...de goederen hebben waarde..echter als je geld blijft bijdrukken zonder dat er meer goederen (economische groei) zijn ..dan vervalt de waarde en wordt hewt een papiertje.. niks wat je er mee kan kop[en.. een ruilmiddel hoeft geen intrinsieke waarde te hebben..

    ps een aandeel is momenteel ook wat de gek er voor geeft.. ze doen maar wat.. alleen de "omgeving" banken mooie gebouwen adviseurs etc etc doen het lijken of het in orde is.. maar het gaat nergens meer over.
  15. [verwijderd] 22 november 2020 12:00
    quote:

    Silk schreef op 22 november 2020 08:46:

    Wel even bij vermelden dat meneer galloway dik in de bitcoin zit en al sinds jaren deze zaken oppert. Een fervent believer dus. Maar dat doet inderdaad niets af aan zijn persoonlijke analyse die zeker wel een interessante kijk op de huidige gang van zaken is.

    www.newsbtc.com/news/mayoral-candidat...

    Andersom was het Max Keiser die meneer Galloway overtuigde om in bitcoin te investeren.
    m.facebook.com/watch/?v=3261910351292...
    Een interview van een believer door een believer.
    Wederom doet niets af van hun interessante persoonlijke analyse
    ik weet het verder ook niet.. ik heb geen bitcoins.. maar na bestudering denk ik overigens wel dat de bitcoins of cryptocurrencies beter zijn dan fractional reserve systeem.. dan heb ik het puur over het systeem.. dus niet waardes of iets dergelijks.. maar cryptocurrencies als ruilmiddel zijn mijns inziens logischer dan fractional reserve systeem.. ben je ook gelijk van economische groei af.
274 Posts
Pagina: «« 1 ... 9 10 11 12 13 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links